Начало / Статии / Статии - Непал

„Фиш Тейл Лодж“ - умопомрачителни гледки към Хималаите

Автор

/

Единственият хотел, имал добрия шанс да бъде разположен на южната страна на езерото Фева (това, че е собственост на кралското семейство, може би има нещо общо), „Фиш Тейл Лодж“ има стаи за гости с умопомрачителни гледки към 6997-метровия Мачхапучхаре (връх Рибя опашка). Негов фон е самият масив Аннапурна и някои от най-младите планински масиви в света, високи над 7800 метра.

Фиш Тейл Лодж - Непал

Единственият начин да се стигне до хотела е чрез въжен ферибот, ръчно задвижван от денонощно работещ салджия. Ако имате влиянието на такива преминали оттук гости като принц Чарлс или императора на Япония, можете да питате за стая 17 – гледката не може да бъде по-добра.

Иначе, излегнете се в някой хамак в градините, които цъфтят целогодишно край езерото (второто по големина в страната), качете се в лодка за ленива разходка, носени от течението, а в безоблачни дни гледайте в спокойната вода огледалния образ на хималайските върхове.

Ресторант със стъклени стени предлага на външните посетители същите сетивни преживявания, макар те да не могат да бъдат тук за несравнимия спектакъл на изгрева, заради който сцената на езерото е прочута.

Несъмнено туристически град, ритъмът на Покхара е спокоен и бавен. Мнозина посетители тук се подготвят за (или отпочиват от) кратки и дълги трекове по някои от най-популярните маршрути в Непал.

Къде: „Фиш Тейл Лодж“, Покхара: 201 км западно от Катманду, което може да отнеме 5 часа с кола поради лошия път; мнозина избират 30-минутния полет, Непал.
Най-добро време: октомври-април.

>
05 май 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

екстремен туризъм

трекинг

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти