Начало / Статии / Статии - Сингапур

Хапване по улиците на Сингапур

Автор

/

Вманиаченият по добрата храна Сингапур е вероятно най-доброто място на планетата за опитване на изумителното разнообразие на множеството азиатски кухни. Има официални ресторанти колкото щеш, но това, което търсите, е богатството на храната, продавана по улиците, където гостуващи видни персони се смесват с таксиджии по всяко време на деня. И какво от това, ако не е точно на улицата: в стегнатия и подреден Сингапур уличните сергии бяха ограничени до регулирани от правителството „амбулантни центрове“.

Местните и туристите могат да се възползват от тези концентрирани кътчета, където сякаш стотици щандове и будки приготвят изумително разнообразна храна, всичко това под строг санитарен надзор.

Да бъдеш тук, сред шума на дрънчащи табли, поръчки на висок глас, тропическа горещина и миризмите на ферментирала рибна паста, джинджифил и къри, е гастрономическо и културно преживяване, което може да ви се случи само в Сингапур.

Малайска, индонезийска, индийска и китайска кухня са се смесили и още веднъж размесили в една амалгама, която няма равна на себе си. Дори Хонконг остава на далечното второ място. Всеки сингапурец има свой любим амбулантен център, макар често те да са разположени извън града в големи жилищни комплекси.

Вървят слухове, че центърът за амбулантна търговия „Нютън Саркас“, най-прочутият и най-туристическият, скоро ще бъде разрушен, макар той да си е все така популярен.

Шумният и объркващ „Чайнатаун Фууд Сентър“ е сред най-важните колкото заради своите гледки и аромати, толкова и заради възможността да опиташ цялото въобразимо разнообразие на китайската храна.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сингапур!

>
15 октомври 2015 г.

Тагове

гастрономия

екзотика

кулинарен туризъм

любопитно

ресторанти

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти