Начало / Статии / Статии - Сингапур

Седемте чудеса на Сингапур

Автор

/

На много места сред небостъргачите на Сингапур ще видите статуи на лъв. На санскрит името на островния град-държава означава Град на лъвове. Известен е с необикновените си забрани (като тази за дъвчене на дъвки, например), с луксозните си хотели, с модерния си живот, сред който все още са се запазили няколко традиционни квартала...

Попаднете ли в Сингапур, дори за кратко, не пропускайте неговите седем чудеса:

1. Летище Чанги

Това е вероятно най-комфортното летище в света, въпреки че от всичко най-малко прилича на летище. Ако човек идва достатъчно често тук, нищо чудно да започне да се чувства като у дома си. Пътниците се молят престоят им на Чанги да е по-дълъг, защото тук има безплатна кинозала, зони за релакс и масаж, градина с пеперуди и водопад... А, да, и писти с излитащи самолети.

2. Марина Бей Сандс

Този хотелски комплекс с форма, която няма как да сбъркате, е популярен не само като място за настаняване, но и с инфинити басейна си на покрива и невероятния бар с панорамна гледка към Сингапур.

3. Националният парк на орхидеите

Известният с небостъргачите и лукса си Сингапур има и своята нежна страна – Националният парк на орхидеите. Тук човек се потапя сред повече от 60 000 орхидеи от повече от 400 вида. Паркът има няколко зони с тематично подредени цветя.

4. Търговската улица Orchard Road

Сингапурският вариант на Пето авеню в Ню Йорк – това е мястото, на което попадате директно, ако сте дошли на пазар в страната. Булевардът е дълъг малко повече от 2 км и е събрал всички големи магазини на едно място.

5. Виенското колело на Сингапур

Както Лондон си има Лондонското око, така Сингапур си има Singapore Flyer. Със своите 165 м това е най-високото виенско колело в света. Пълно завъртане на колелото отнема 32 минути, по време на които можете да видите страната отвисоко – на разстояние до 45 км.

6. Чайнатаун

Китайският квартал е място, което е запазило своя собствена атмосфера – човек има чувството, че попада в друга държава. Тук ще намерите и едни от най-добрите места за хапване в страната.

7. Gardens by the Bay

Градините при залива са открити през 2012 г. и представляват модернистични конструкции, съдържащи растения от различни части на планетата – не само от разнообразни климатични пояси, но и такива, които растат на голяма надморска височина и са застрашени от изчезване. Най-впечатляващата част от градините са Супердърветата – съоръжения във формата на дървета със соларни панели, висящи градини и система за използване на дъждовната вода. Между две от 22-метровите дървета има висящ мост, за да видите цялата конструкция отвисоко.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сингапур!

>
02 декември 2015 г.

Тагове

ботанически градини

екзотика

плажове

ресторанти

романтични градове

семеен туризъм

шопинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти