Начало / Статии / Статии - Сингапур

Хотел Рафълс - колониална грандама на литературната традиция

Автор

/

Този прочут бял слон, сред шумолящи палми и червен жасмин, със зали, претъпкани с образци на азиатско изкуство от различни периоди и ориенталски килими, „символизира всички легенди на екзотичния Изток“ – или поне така пише Съмърсет Моъм.

Хотел Рафълс, Сингапур

След голям ремонт, който успя да остави 100-годишната му душа и история непокътнати, хотел „Рафълс“, една от най-големите колониални забележителности на Азия, е пак театралният магнит за заможните пътешественици и за просто любопитните.

Той е колкото туристическа атракция, толкова и луксозен хотел. В неговите просторни апартаменти, подовете от тиково дърво, над 4-метровите тавани и вентилаторите над главите напомнят за апогея на „Рафълс“, когато Сингапур е бил известен като „кръстопътят на Изтока“.

Както е в повечето азиатски градове, някои от най-добрите ресторанти на Сингапур могат да бъдат открити в неговите хотели, а от множеството заведения в „Рафълс“ „Емприс Рум“ (Залата на императрицата) е забележителен, сервиращ едни от най-добрите образци на китайската кухня и дим сум в град, който е рай за гастрономите.

Колкото до баровете, Моъм харесва своя коктейл „Милион долара“ в хотелския „Райтърс бар“ („Барът на писателите“, където са пийвали Джоузеф Конрад и Ръдиард Киплинг), макар средният посетител днес да се отправя към „Лонг бар“, където през 1915 г. е измислен „Сингапур Слинг“; над 2000 коктейла се приготвят тук в добър ден.

Къде: Сингапур
Най-добро време: март-октомври.

>
14 юли 2011 г.

Тагове

екзотика

лукс

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти