Начало / Статии / Статии - Филипините

Аманпуло - уединение на частен остров

Автор

/

Сред седемте хиляди филипински острова Памаликан е едно много специално място, миниатюрна точица в морето Сула, върху която е бил създаден събрат на „Аман Ризорт“, образцовия луксозен азиатски ваканционен курорт. Изтърколете се от огромното легло, преминете с леки тихи стъпки по вашата огромна касита (бунгало) и се пробудете заедно с деня върху сякаш посипания с талк и без никакви следи от стъпки по него плаж Аманпуло, със сигурност най-изумителния на Филипините.

Аманпуло - Филипините

Да изоставите просторния си дом ще бъде най-голямото предизвикателство за деня; четирийсетте изящни касити са моделирани по традиционните къщи бахай кубо, изградени са от местни материали и украсени със занаятчийски произведения, достойни за галерия.

Ако все пак излезете навън, можете да се включите в цял куп съблазнителни водни развлечения, включително уиндсърфинг, ветроходство, риболов и най-вече гмуркане с акваланг – коралов риф огражда към 900-декаровия остров само на около 300 метра от брега, в едни от най-чистите води, които някога сте виждали. Плувният басейн на склона на хълма изглежда сякаш без ръбове, запазена марка на ваканционните селища на „Аман“, а оттук се откриват поразителни гледки към околните острови сред води в най-различни отсенки на синьото – зеленикаво-синьо, пауново и тюркоазено.

Къде: Памаликан, на 90-минутен полет от Манила, Филипините.
Най-добро време: ноември-март.

Виж още: 

Почивка в Тайланд

Почивка на остров Пукет

Почивка във Виетнам

Почивка на остров Бали

>
29 март 2011 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

острови

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти