Начало / Статии / Статии - Малайзия

Забележителностите на Малайзия

Автор

/

Федерация Малайзия се намира в Южна Азия. Страната се състои от 2 части - Западна - на полуостров Малака и Източна - на остров Борнео. Близостта на Малайзия с Тайланд, Индонезия и Сингапур прави неустоимо изкушението да посетите тези екзотични дестинации наведнъж и да си устроите едно дълго незабравимо бягство от ежедневието. Вижте няколко от задължителните забележителности в Малайзия, които непременно да включите в своя план за пътуване.

Островите Перхентиан - оазис на спокойствието

Островите Перхентиан, заобиколени от изключителни коралови рифове, предлагат на посетителите на Малайзия несравним оазис от красива, недокосната природа и спокойствие. Населявани само от персонала на курорта и хората от единственото малко рибарско селце, островите гарантират пълно бягство от реалността, те съществуват напълно изолирани от света. Островите Перхентиан, покрити с недокосната, девствена гора, не са прекалено разработени за разлика от толкова други курорти.

Куала Лумпур - от всичко по много

Куала Лумпур е подходящо място, независимо дали търсите нещо екстремно, дейности на открито или закрито или просто нещо забавно и вълнуващо за семейството ви. Много дейности ще откриете в центъра на града, за други ще трябва да попътувате малко повече. Страхотен начин да разгледате по-бързо града е да вземете автобуса „Хоп-он Хоп-оф” КЛ (, който е на два етажа и е със стъклен покрив. Докато се возите, ще ви се разкрият страхотни гледки към разнообразните, контрастни и пъстроцветни забележителности, които Куала Лумпур може да ви предложи. При това пътуване минавате покрай 44 основни атракции в града.

Пенанг - перлата на Малайзия

Без да бъде остров на слънцето и забавленията (макар да има оградени от палми, засенчвани от казуарини плажове на своето северно крайбрежие), Пенанг е бил оживен културен кръстопът от първото заселване на хора от Запада в Далечния изток през 1786 г. Навремето пристанищните градове по Малакския проток са стратегически спирки по европейските търговски доходоносни маршрути от Мадрас към Кантон. Днес това е една от най-колоритните мултиетнически общности в Азия, с малайци мюсюлмани, индийци от различни религии и китайци будисти, които успешно живеят заедно.

Борнео - по стъпките на дивите хора

Векове наред зоната от джунглата, днес наречена Саравак, е била затворена за външни хора и отбягвана поради страх от заселяващите я „диви хора от Борнео“ с канибалски наклонности. Нейните екзотични дъждовни гори са това, което повечето хора си представят, когато мислят за Борнео, а общите дълги домове, в които някога са живеели прословутите диваци, днес посрещат туристите за пренощуване. Върнете се по стъпките на страховитите племена, отчасти с дълга лодка по река Барам, отчасти с къси походи през гъстата джунгла.

Остров Сипадан - епическо гмуркане

„Виждал съм и други места като Сипадан – преди четирийсет и пет години, – но днес вече няма такива. Сега ние откриваме отново едно непокътнато произведение на изкуството“, казва Жак-Ив Кусто, вписвайки по този начин този малък остров в списъка с мечтаните от всеки любител на гмуркането места. Миниатюрният остров от варовикови скали край брега на Борнео не предлага много интересни неща, но влезте 4–5 метра навътре от мекия бял пясък на плажа, потопете глава във водата и се подгответе за изпитанието на живота си. Невероятно чистата и спокойна вода позволява дори на начинаещи гмуркачи да опознаят чудесата на това подводно царство.

Магията на Пулао Лангкави

Пулао Лангкави, от който произлиза името и на целия архипелаг, е най-големият и най-гъсто населен остров, а Лангкави се състои от най-малко 99 острова (или 104 при отлив), като всеки един от тях е с изключителни плажове, които трябва да видите със собствените си очи, за да повярвате. Нито едно посещение на Лангкави няма да е пълно без кратко пътешествие далеч от плажовете нагоре в планината Гунунг Мат Чинцанг (Gunung Mat Chincang), за да видите величествените водопади Телага Туджух. Качете се с лифт до върха на планината, като по пътя се насладите на внушителните плажове на Пулао Лангкави от птичи поглед.

Пещерите Бату - най-интересното място в Куала Лумпур

Пещерите Бату са най – интересното място в Куала Лумпур. Те са древно, религиозно и свято хиндуистко място, което е било обитавано от номадски племена в миналото. Името на пещерите идва от минаващата наблизо река – Сунгаи Бату (на малайзийски означава каменна река). Районът освен с това свято място е известен и с голямо разнообразие на диви животни. Известна туристическа атракция в храма на пещерите е фестивалът Тайпусам. Това е събитие, на което хиндуистките поклонници изпадат в транс, а облеклото им е доста специфично

 

Емблематични хотели в Малайзия, в които да отседнете:

Хотел „Пангкор Лаут“ - бягство от света на султански остров

Казват, че Лучано Павароти надал вик, когато видял колко красив е създал Господ този остров – а Павароти е виждал немалко. Покрит от пищно зелена дъждовна гора, обитавана от ядящите морски раци маймуни макак и над 100 вида екзотични птици, островът е избегнал комерсиализацията, тъй като беше частно владение на султана на Перак до смъртта му само преди няколко години. „Пангкор Лаут“, единственият хотел на острова, наподобява малайско селище, с десетки прости наколни бунгала над морето; това е един от най-луксозните и най-красиво разположените хотели в Азия.

Хотел „Датай“ - лукс на ръба на джунглата

Лангкави е архипелаг от деветдесет и девет острова, наречени Земята на орлите. Разположен северозападно от Малайския полуостров, където Андаманско море се среща с Малакския проток, той е тропически рай на най-чистия бял пясък, магически залези и идилични слънчеви дни. Само три от островите са обитаеми и на един от тях е дискретният „Датай“, несъмнено един от най-красивите курортни хотели на Малайзия. Вдъхновен от местните малайски сгради в стил кампонг и изграден от местно дърво балау и тукашен бял мрамор, „Датай“ се е настанил ненатрапчиво във вековната дъждовна гора. Естетическите влияния са понякога тайландски и индонезийски, друг път се долавя загатване за нещо японско или дори ацтекско.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Малайзия!

>
29 март 2013 г.

Тагове

екзотика

Класации

летен туризъм

лукс

море

острови

плажове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти