Начало / Статии / Статии - Сингапур

Сентоса, Сингапур – островът на удоволствията

Автор

/

Неслучайно наричат Сентоса Островът на удоволствиятатук има всичко, което съвременната индустрия за забавления може да предложи – увеселителни паркове, аквариуми, симулатори за летене, високи кули с наблюдателни площадки...

Като стъпите днес на остров Сентоса, трудно ще е да си представите старото му име – Пулау Белаканг Мати, което на малайски означава Остров след смъртта. Брррр... Освен ако след смъртта не попадате в Рая на забавленията, разбира се!

Днешното име Сентоса означава „спокойствие“ - доста по-добре, макар и не много точно. Защото на Сентоса никога не е спокойно, тук забавлението е 24/7.

Ето какво можете да правите, видите и преживеете на остров Сентоса в Сингапур. Един ден вероятно няма да ви стигне.

Тропически океанариум Underwater World – един от най-големите в Азия, ще ви позволи да се разходите в тунели, заобиколени от всички страни с акули, делфини, цветни рибки и други морски обитатели.

Лагуната на делфините Dolphin Lagoon – ако сте в настроение за розови делфини, които правят номера, посетете шоуто им. Влиза се с билета от океанариума.

Аквапарк Adventure Cove – много и бързи водни пързалки и всякакви други водни забавления, плюс среща с водни обитатели.

Увеселителен парк Universal Studios Singapore - намира се в Resorts World Sentosa и предлага забавление на световно ниво, свързано с някои от любимите ви холивудски филми - от 4D филми до влакчета на ужасите, реплика на Алеята на славата, тематични зони...

Парк за пеперуди и царството на насекомите Butterfly Park & Insect Kingdom – намирате се сред буйна, тропическа растителност, заобиколени от екзотични пеперуди и интересни насекоми.

Среща с животни и птици – Отидете до Амфитеатър Палаван, за да се срещнете очи в очи с маймунки, цветни папагали и интересни влечуги.

Приключенски парк Mega Adventures – всичко, свързано с катерене, горски тролей, скокове, батути...

Симулатор за летене iFly – тук ще можете да почувствате свободно падане и наистина да летите в специален тунел.

Мадам Тюсо – филиал на популярния музей с восъчни фигури.

Tiger Sky Tower – това е една от най-високите наблюдателни площадки в Азия. На 131 м над земята ще можете да се насладите на 360-градусова гледка на Сентоса и Сингапур.

Мултимедийно шоу Песента на морето (Songs of the Sea) – изключително посещавано, необходима е предварителна резервация. Включва музика, джетове, лазерно шоу и пиротехника.

Голф клуб Сентоса – на световно ниво.

3-километровият плаж – ако имате нужда от малко релакс.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сингапур!

 

>
31 август 2023 г.

Тагове

музеи

острови

плажове

романтични места

увеселителни паркове

забавления за деца

аквапаркове

нощен живот

Забележителности наоколо

Избрани оферти