Начало / Статии / Статии - Виетнам

Хой Ан - екзотична машина на времето

Автор

/

Никъде чарът и историята на Виетнам не са устояли по-дълго, отколкото в древния пристанищен град Хой Ан, който векове наред е бил главен център за японските, португалските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци.

Хой Ан - Виетнам

Някакво чудо е оставило града и неговите над 800 исторически сгради незасегнати от виетнамската война, така че днес неговите жители са разбираемо горди от своето архитектурно наследство.

Ще откриете много домове, храмове, минерални бани, пагоди, мостове и магазини в различна степен на съхраненост, много от които са отворени безплатно за публиката, даващи възможност на посетителите за бавна и спокойна разходка из вековете.

Съвременник на малайзийския пристанищен град Малака, Хой Ан досега е избегнал свръхревностното, подбудено от туризма консервиране, което го прави да изглежда донякъде като тематичен парк, а красивата плажна ивица в Куа Дай, току извън града, е все още благословено свободна от курорти и амбулантни търговци. Усещат се обаче новите повеи на бурно развитие, така че побързайте и спрете първо в този град.

Къде: на брега, 29 км южно от Дананг.
Най-добро време: декември-април.

>
11 януари 2011 г.

Тагове

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти