Начало / Статии / Статии - Лаос

Лаос - плаване по река Меконг

Автор

/

Лаос, Камбоджа и Виетнам споделят древна и съвременна история на война и френско колониално влияние, но именно река Меконг ги и свързва, и на много места разделя географски, минавайки в голямата си част по лаоската граница с Мианмар (Бирма) и Тайланд, след това през Камбоджа и Виетнам и вливайки се в Южнокитайско море.

Река Меконг - Лаос

Реката някога е била главната водна артерия на Анкгорската империя и остава вездесъщ символ и важен снабдителен път на Индокитай, покрай който са изградени и процъфтяват всички главни градове. Днес мъждукащи кхмерски храмове, забравени села и шумни пазари се редят край вечните брегове и изпъстрят плодородната област.

Тридневен круиз по Меконг на борда на „Ват Пху“ – красива ремонтирана баржа със само дванайсет каюти – осигурява пленително ударно плаване по хипнотичния и малко посещаван лаоски участък на реката, видим от боядисаната дървена палуба, която има примамващия чар на широка веранда.

Но и екскурзиите по брега ви зоват: храмът „Ват Пху“, който е отпреди Ангкорската империя, бучащите водопади на Пхапхенг (най-големите в Югоизточна Азия) и 4000-те острова, пръснати по долното течение на Меконг близо до камбоджанската граница. Докато плавате спокойно по течението, любезното обслужване на вашите лаоски стюарди и общителния френски собственик и изключителен майстор готвач добавят точно правилната степен на развличане.

Търсещите продължително пътешествие по Меконг могат да се включат в някой круиз по Меконг през Лаос, Камбоджа и Виетнам, тръгвайки от Хуей Сай, Лаос (през Банкок) и завършвайки близо три седмици по-късно в Сайгон (Хошимин). Нощите по пътя ще прекарате в странноприемници.

Къде: Ват Пху: изходният град Паксе е свързан с редовни полети от столицата Виентян.
Най-добро време: октомври-март.

>>> Вижте актуалните оферти за пътуването до Лаос! >>>

>
27 септември 2019 г.

Тагове

екзотика

реки

Забележителности наоколо

Избрани оферти