Начало / Статии / Статии - Виетнам

Златният мост във Виетнам - разходка в шепите на боговете

Автор

/

Прекрасно е да видиш света от високо, а още по-хубаво става, когато съчетаеш гледката с разходка по златен мост, придържан от гигантски сякаш божествени ръце. Звучи приказно и дори малко невероятно.

Приказката оживява във Виетнам с най-новата архитектурна забележителност на азиатската страна - “Златният мост”. Мостът се намира близо до курорта Ба На Хилс, разположен в национален парк "Ба На нуй чуа", край град Дананг.

Градчето Ба На Хилс е известно с прекрасна природа и с най-дългата лифтова дъга в света (над 5 км). Основната задача на златния мост е да свърже лифта с началото на горите, без да е необходимо изкачването на стъпала (които допреди изграждането на моста са били единствения вариант за придвижване). Гледан отстрани, златният мостът изглежда като златна нишка, която две гигантски каменни божествени ръце издърпват от земята.

Златният мост е дълъг 150 метра, пешеходен е и разходката определено си заслужава. За спиращите дъха и неизбежно забавящите крачка гледки няма да обясняваме в детайли - един поглед ще ви отведе там. 

Най-впечатляваща е гледката, когато се образува мъгла в долината под моста. Тогава усещането е сякаш стъпвате в облаците, защото мостът се намира на 1000 метра надморска височина!

Златният мост е открит през юни 2018 година. За да стигнете до него, се насочете към Дананг - четвърти по големина град във Виетнам, популярен туристически курорт. От Дананг поемете на запад в посока към природния парк. До моста можете да стигнете с кола или обществен транспорт.

Вижте всички оферти за пътуване до Виентнам!

>
22 август 2018 г.

Тагове

мостове

природни паркове

природни резервати

Забележителности наоколо

Избрани оферти