Начало / Статии / Статии - ЮАР

Драконовите планини - пътешествие до центъра на Земята

Автор

/

Малко места в света могат да се сравняват по физическа красота с Мпумаланга; казват, че тя е вдъхновила описанията на фантасмагоричната среда във Властелинът на пръстените от родения в ЮАР писател Дж. Р. Р. Толкин. Най-високите планини в Южна Африка, с панорамни проходи, долини, реки, водопади и гори, характеризират пейзажа на областта, която преди е била известна като Източен Трансваал. Цялата област предлага възможности за пешеходен туризъм, яздене на кон, наблюдаване живота на птиците, голф и риболов.

Драконовите планини - ЮАР

Посетете внушителния каньон на река Блайд, гигантска клисура, дълга 24 км, издълбана върху стръмния склон на Трансваал, в който са се образувани дълбоки цилиндрични дупки от речната ерозия, или Божия прозорец, ненадмината наблюдателна позиция към каньона. И ако обхождането на поразителния Източен Трансваал с кола или пеша дава възможност да се насладите на забележителни пейзажи, представете си всичко това накуп, видяно от позицията на орела. Реактивни вертолети пикират над смайващите скални образувания в каньона на река Блайд и през тучните зелени долини с пищна растителност и цветове. Кръжете над речните бързеи и каскадни водопади и кацнете край затънтен планински връх върху някоя иначе недостижима поляна.

Обядът с наслаждаване на гледката добива нов смисъл, ако повишеният адреналин не е заличил апетита ви. Отваряте с гръм бутилка „Вьов Клико“, а над вас – и под вас – кръжат орли. Разпределете престоя си в планината между двата най-добри хотела – „Сибали Форест Лодж“ и „Блу Маунтън Лодж“. Всеки от тях осигурява великолепна обстановка, смайващи пейзажи, изтънчена вечеря, коне, риболовна екипировка и петзвездно обслужване. Освен това могат да се посетят един исторически град от времената на треската за злато и възстановено селище на племето ндебеле, а световноизвестният национален парк „Крюгер“ е на удобно разстояние за еднодневна екскурзия.

Къде: 3,5 часа път с кола източно от Йоханесбург; 16 км от летището Нелспруит.
Най-добро време: септември-октомври и март-април.

Виж актуалните оферти за пътуване в ЮАР!

Виж още:

Екскурзия в Ботсвана

Екскурзия в Зимбабве

Екскурзия в Намибия

>
08 октомври 2010 г.

Тагове

планини

Забележителности наоколо

Избрани оферти