Начало / Статии / Статии - ЮАР

Рустенбург - град на спокойствието

Автор

/


Рустенбург е разположен в сърцето на саваната. Градът е част от провинцията Норт Уест и е сгушен в подножието на планините Магалиесбург. Регионът е богат на минерали и особено на платина, което го прави платинената столица на света. Тук се намират едни от най – богатите племена в света.

Забележителностите, които не бива да се пропускат в Рустенбург са:

Градът на Слънцето


Дълбоко в сърцето на древен вулкан лежи най – уникалния курорт в света, известния град на Слънцето. За да усетите ритъма и очарованието трябва да го посетите вълшебно място. Този прекрасен рай е заобиколен от планини и величествения африкански пейзаж.
 

 

Долината на вълните


Това е най – добрият воден парк в Южна Африка, до който се стига от всеки от хотелите на града на Слънцето. Там в голяма лагуна има машина за вълни, където вълните достигат до 1,8м за около 90 секунди. Има и няколко невероятни водни пързалки, които да качат адреналина ви.
 

 

 

Природен резерват Рустенбург


Природният резерват Рустенбург е разположен в западния край на защитената територия Магалиесберг, на около 100км от Претория и Йоханесбург. В миналото резерватът е принадлежал на някогашния президент Пол Крюгер като ферма, но с течение на годините се разраствал до сегашния му вид от 4 500 хектара. В природният резерват Рустенбург има планински хребети, гористи дефилета, стръмни склонове и долини на реки.
 

Природен парк Пиланесбърг


Природният парк Пиланесбърг покрива площ от 55 000 хектара, и е четвъртия по големина в южната част на Африка. Историята на парка е интересна, тъй като той е бил привлекателен за местните поради невероятната си природа. От 1979г. той е обявен за резерват за да могатд а се спасят намаляващите и изчезващите популации там.
 

 

Голф игрището Гари Плеър


Игрището е кръстено на един от легендарните голф играчи на Южна Америка. То също е и едно от най – добрите игрища в страната, но е и с по – висока трудност поради различните природни дадености. През 1981г. игрището е било домакин на състезание за един милион долара.
 

 

Стадион Роял Бафокенг


Роял Бафокенг е един от стадионите, участващи в Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка. Името му идва от народа Бафокенг. Стадионът е само на 25 минути път от града на Слънцето, и 30минути от Пиланесбърг. От центърът на Рустенбург е на 12км от стадиона.

 

 

Сайт на български език, където можете да следите Световното първенство по футбол

26 април 2010 г.

Тагове

водни паркове

голф туризъм

национални паркове

паркове

резервати

Световно първенство по футбол 2010

Забележителности наоколо

Избрани оферти