Начало / Статии / Статии - ЮАР

Рустенбург - град на спокойствието

Автор

/


Рустенбург е разположен в сърцето на саваната. Градът е част от провинцията Норт Уест и е сгушен в подножието на планините Магалиесбург. Регионът е богат на минерали и особено на платина, което го прави платинената столица на света. Тук се намират едни от най – богатите племена в света.

Забележителностите, които не бива да се пропускат в Рустенбург са:

Градът на Слънцето


Дълбоко в сърцето на древен вулкан лежи най – уникалния курорт в света, известния град на Слънцето. За да усетите ритъма и очарованието трябва да го посетите вълшебно място. Този прекрасен рай е заобиколен от планини и величествения африкански пейзаж.
 

 

Долината на вълните


Това е най – добрият воден парк в Южна Африка, до който се стига от всеки от хотелите на града на Слънцето. Там в голяма лагуна има машина за вълни, където вълните достигат до 1,8м за около 90 секунди. Има и няколко невероятни водни пързалки, които да качат адреналина ви.
 

 

 

Природен резерват Рустенбург


Природният резерват Рустенбург е разположен в западния край на защитената територия Магалиесберг, на около 100км от Претория и Йоханесбург. В миналото резерватът е принадлежал на някогашния президент Пол Крюгер като ферма, но с течение на годините се разраствал до сегашния му вид от 4 500 хектара. В природният резерват Рустенбург има планински хребети, гористи дефилета, стръмни склонове и долини на реки.
 

Природен парк Пиланесбърг


Природният парк Пиланесбърг покрива площ от 55 000 хектара, и е четвъртия по големина в южната част на Африка. Историята на парка е интересна, тъй като той е бил привлекателен за местните поради невероятната си природа. От 1979г. той е обявен за резерват за да могатд а се спасят намаляващите и изчезващите популации там.
 

 

Голф игрището Гари Плеър


Игрището е кръстено на един от легендарните голф играчи на Южна Америка. То също е и едно от най – добрите игрища в страната, но е и с по – висока трудност поради различните природни дадености. През 1981г. игрището е било домакин на състезание за един милион долара.
 

 

Стадион Роял Бафокенг


Роял Бафокенг е един от стадионите, участващи в Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка. Името му идва от народа Бафокенг. Стадионът е само на 25 минути път от града на Слънцето, и 30минути от Пиланесбърг. От центърът на Рустенбург е на 12км от стадиона.

 

 

Сайт на български език, където можете да следите Световното първенство по футбол

>
26 април 2010 г.

Тагове

водни паркове

голф туризъм

национални паркове

паркове

резервати

Световно първенство по футбол 2010

Забележителности наоколо

Избрани оферти