Начало / Статии / Статии - САЩ

Кентъки - земята на ливадната метлица и раят на конете

Автор

/

Пейзажът на Централно Кентъки е един от най-префинените в страната, разпрострял се в петнайсет окръга и 10 000 кв.км и препълнен с резиденции в стил „Тара“ и класически бели или черни огради от дъбови дъски. Тук е също безспорният международен център на развъждането на чистокръвни коне. По тези места конете живеят по-добре от мнозина аристократи, в конюшни с куполи на върха и великолепни обори, които изглеждат повече като френски вили или луксозни хотели, с ръчно изковани врати, витражни прозорци, кристални полилеи и безупречно домакинство.

Лексингтън - САЩ

Два от най-живописните обиколни пътища в страната, „Олд Франкфърт Пайк“ и „Парис Пайк“, лъкатушат през областта под балдахина на столетни дървета и покрай над 400 великолепни ферми, чиито изумрудени полета са изпъстрени с кобили и кончета. Много от най-големите ферми са отгледали победителите в миналите дербита и повечето от тях са открити за посещения. На север от Лексингтън, 4000-декаровият „Кентъки Хорс Парк“, действаща ферма за коне, образователен тематичен парк и обширен музей на конете, е може би най-доброто място, в което да се запознаете с всичко, което ви интересува относно живота на конете в Америка.

И докато „Чърчил Даунс“ в Луисвил може да бъде мястото, на което се провежда легендарното „Кентъки Дерби“, „Кийниланд Рейс Корс“ в Лексингтън е всъщност най-красивото в Юга. Елате навреме, за да наблюдавате тренировъчните серии от зори до 10 часа, последвани от закуска и клюки в дружелюбния „Трак Кичън“. Ако конете по тези части на страната са толкова глезени, не трябва ли и гостуващите хора да се радват на същото отношение?

И действително е така, в изградения с червени тухли хотел „Грийк-Ривайвъл Бомонт Ин“, който започва кариерата си като девическо училище, подготвящо младите дами за светския живот, през 1845 г.

В сърцето на Земята на ливадната метличина, хотелът в плантаторски стил е справедливо познат надлъж и нашир заради своите вечери с местен свински бут (опушван на специална дървесина и сушен две години в специално помещение в задния двор на хотела), сервиран с бисквити, царевичен пудинг и цели наръчи южняшко гостоприемство. Не ставайте от масата, преди да опитате незабравимата четирислойна портокалова-лимонова торта на хотела, наречена „Генерал Робърт Е. Лий“.

Къде: Лексингтън е най-добрата изходна точка. В туристическото бюро има карти, върху които са очертани пътищата, по които може сами да се движите през областта.; „Кентъки Хорс Парк“: 4089 Iron Works Pkwy. (6,5 км северно от Лексингтън).;  „Кийниланд Рейс Корс“: 4201 Versailles Rd., Lexington.;  „Бомонт Ин“: 638 Beaumont Inn Dr., Harrodsburg (50 км югозападно от Лексингтън, САЩ).

Най-добро време: април и октомври за надбягвания с чистокръвни коне; юни за „Кентъки Хорс Паркс Иджипшън Ивент“ и за ежегодния Фестивал на блуграс музиката; юли и септември за продажби в Кийниланд (отворени за публиката).

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Исландия

>
01 октомври 2010 г.

Тагове

конен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти