Начало / Статии / Статии - САЩ

Кухнята на Лоу Кънтри - апетитна вечеря от старата и новата южняшка кухня

Автор

/


Хвана ли ви магията на Чарлстън? Почакайте докато вкусите от храната тук.

Кухнята на Лоу Кънтри, Чарлстън, Южна Каролина, САЩ

Необикновената смесица от френска, испанска, африканска и карибска култура, която се е оформила тук през вековете на понякога бурната история, е оставила отпечатък върху местната кухня, която използва традиционни за областта продукти, като скариди, ориз, бамя, полски зеленолистни зеленчуци и домати.

Елегантният ресторант „Магнолии“, помещаващ се в оригиналната митница от 1739 г. е невероятно популярна забележителност на динамичната ресторантска сцена в Чарлстън, предлагайки изпитани класически рецепти заедно с вдъхновени интерпретации, като пържени зелени домати и ракообразни върху качамак.

Може би няма да започнете наистина да оценявате висшия стил на Новата южняшка кухня, докато не опознаете уютното превъзходство на Старата южняшка, която е без никакви финтифлюшки и превземки. А за тази цел трябва непременно да бъде посетен семейният ресторант „Боунс Айлънд“, тъй като предлага едни от най-добрите печени стриди и пресни скариди по Източното крайбрежие от повече от петдесет години.

Някои го наричат долнопробна кръчма, други го зоват рай, но „създаващ приповдигнато настроение“ най-добре би описал това свърталище, с неговите разнебитени столове, бетонен под, покрити с графити стени, и аромата и звука на морето, което се плиска току отвън.

Може да опитате специалитета от скариди и качамак или „голямо плато с всички морски дарове“, но повечето хора се насочват към една отделна зала, на която има табела „Само за ядачи на стриди“. Там изобилието на печени стриди предизвиква еуфория, докато слушате Елвис от музикалния автомат от 1946 г.

Къде: Чарлстън, Южна Каролина, САЩ
Най-добро време: края на януари/началото на февруари за Фестивала на стридите

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Почивка на Карибите

Екскурзия във Виетнам

Екскурзия в Индия

>
23 януари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти