Начало / Статии / Статии - САЩ

Пансионът на мисис Уилкс - типична хубава храна

Автор

/


Няма никакъв знак отвън за тази уважавана институция, но това не спира опашките, които се оформят всеки понеделник в 10,45 часа.

Пансионът на мисис Уилкс, Савана, САЩ

Когато удари звънецът за закуската в 11,30 ч. гладната тълпа се намества вътре на големи общи маси, чиито плотове скоро се губят под препълнените плата и купи в семеен стил за най-сърдечния празник в Джорджия всичко-каквото-може-да-изядете – рядко кулинарно събитие от една епоха, която е скъпа за Савана.

Мисис Уилкс открива мястото през 1943 г. и го ръководи почти 60 години (умира през есента на 2002 г.). Днес то е управлявано от три поколения от нейната фамилия, изкусни майстори на хубавата храна, сервиращи традиционни старовремски любими ястия, които са непретенциозни, каквато е и обстановката в ресторанта, намиращ се в приземния етаж.

Менюто постоянно се променя, за да се поддържа интересът на многобройните редовни клиенти, но щастливите пътници могат винаги да очакват да намерят прочутото пържено или печено пиле на мисис Уилкс със заливка с царевичен хляб. При късмет те могат също да пробват нейното гъмбо с бамя, пиперлива яхния от крабове с добавка на шери, суфле от сладки картофи и специалитета на низината, червения ориз „Савана“.

Съвсем в реда на нещата е да си напълните чинията втори и трети път – семейство Уилкс иска да ви изпрати доволни по вашия път. Докато сте тук обаче, гледайте да водите приятен разговор със съседите ви по маса – именно дружеската атмосфера, както и храната, правят преживяването незабравимо.

Къде: Савана, Джорджия, САЩ
Най-добро време: целогодишно
 

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още;

Почивка на Карибите

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

>
18 януари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти