Начало / Статии / Статии - САЩ

Сърцето на Чарлстън - нищо не може да бъде по-хубаво

Автор

/

Най-непокътнатият колониален град в Съединените щати, знойният и изискан Чарлстън съблазнява посетителите със своя европейски чар, историческа архитектура и приветливи жители, а напоследък и с изкуство и ресторанти – възвестители на новата златна епоха на града. Основан през 1670 г., Чарлстън се нуждае от не по-малко от век, за да стане един от най-богатите градове в колониална Америка.

Британците влагат много в него, за да го прахосат по време на Революцията, а само век по-късно градът става символ на южняшката съпротива, когато първите изстрели на Гражданската война прогърмяват срещу окупирания от армията на Съюза Форт Съмтър, който охранява пристанището на Чарлстън.

Започнете ударното разглеждане на градското културно наследство с посещение в Музея на Чарлстън, най-стария (устроен през 1773 г.), разположен в самото сърце на Историческия квартал (360 Meeting Street). За едно по-персонализирано възприемане на града ежегодният пролетен Фестивал на къщите и градините предлага рядката възможност да надникнете в 150 великолепни частни къщи и заградени със стени градини. Дружеството за опазване на града е домакин на подобна проява през есента.

За една историческа нощувка отседнете във великолепния хотел „2 Мийтинг Стрийт Ин“. Гордеещ се с една от най-внушителните фасади в града, тази викторианска перла от 1890 г. е дори още по-бляскава отвътре, с тавани по 3,60 м, облицовани с дъбова ламперия, витражи от Луис Тифани и само девет стаи за гости, украсени с английски антики. Помолете за увенчания с кулички „Спел Рум“, оригиналния апартамент на собственика, който предлага достъп до верандата на втория етаж, където може да се наслаждавате на следобеден чай или обилна южняшка закуска. Закуска в градината е не по-малко примамлива, сред магнолиите и азалиите и в сянката на японски вишни и ве- ковни дъбове.

Къде: Чарлстън, Южна Каролина, САЩ
Най-добро време: март-юни и септември-декември за най-приятното време

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Австралия

 

>
25 ноември 2011 г.

Тагове

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти