Начало / Статии / Статии - САЩ

Амелия Айлънд - заобиколен от времето, подсладен от модерния лукс

Автор

/

На мъничкия остров Амелия миналото и настоящето съществуват съвместно по много необичаен начин. В неговия северен край, Фернандина Бийч, единственият град на острова, се върти лениво около едно ядро от петдесет сгради, вписани в Националния регистър на историческите места, сред които някои от най-хубавите образци на резиденции във викториански, италиански и „Кралица Ана“ стил.

Общо повече от 450 исторически сгради са построени тук преди 1927 г., свидетелство за славните дни на острова, когато той е бил място за ваканцията на зимуващи тук представители на висшето общество с имена като Гудиър, Пулицър и Карнеги.

Павираната (и уместно наречена) улица „Джентри“ (Дворянска) е най-привлекателната отсечка от острова. Покрай нея се редят галерии, пансиони и заведения за хранене от края на ХІХ в., при което е сравнително лишена от туристически кич.

Приповдигащият настроението „Палъс Сълуун“ се извисява на тази улица; построен през 1878 г., той е известен като най-старата кръчма във Флорида и е все още неизменен фаворит както сред местните рибари, така и сред гостуващите тук играчи на голф. Той е един от неофициалните сборни пунктове на града по време на ежегодния Фестивал на стридите, най-голямото и най-весело събитие на острова.

Дългият 21 км остров е едно от малкото места, останали във Флорида, където можете да яздите кон на плажа – вълнуващо преживяване с вятър, сърф и орли рибари. Една от най-предпочитаните и най-чисти ивици от плажа принадлежи на хотел „Риц-Карлтън“, чиито стаи откриват завидни гледки и идеални изгреви.

Смятан от мнозина за един от най-хубавите курортни хотели на Юга, „Риц-Карлтън“ предлага голф, тенис, южняшко гостоприемство и изключителни вечери в неговия печелил награди ресторант „Грил“, доказващ, че Амелия Айлънд е, отново, превъзходното място за забавления за любители на островите с повечко пари.

Къде: Амелия Айлънд, (168 км южно от Савана), Флорида, САЩ
Най-добро време: за голф и тенис пролет лято и зима

Виж актуалните оферти за пътуване в Савана!

Виж още:

Екскурзия в Лас Вегас

Екскурзия във Вашингтон

Екскурзия в Канада

>
05 януари 2012 г.

Тагове

голф туризъм

острови

романтични места

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти