Начало / Статии / Статии - САЩ

Боуфорт и Лоу Кънтри - където старите времена не са забравени

Автор

/

Шуплестата, надупчена брегова линия на юг от Чарлстън се простира на около 320 км, разтваряйки се в полуострови, канали и десетки мочурливи субтропични „морски острови“, които оформят южнокаролинската Лоу Кънтри, населявана от потомците на роби и плантатори.

Боуфорт - САЩ

Киава (Kiawah) и съседният Сийбрук (Seabrook) са широкоизвестни островни курорти за богаташи, докато 20 000-декаровият Хънтинг Айлънд, някога частен ловен курорт, днес за щастие е защитен като природен парк.

„Пен Сентър“ на остров Санта Хелена е установен през 1862 г. като първото училище за освободени роби, а днес служи като музей и нервен център на общността гала – потомци на анголски роби менде, киси, малинке и банту, които са успели да запазят страшно много елементи от африканската култура благодарение на изолацията на Сий Айлъндс.

Пробвайте простата кухня в кафенето „Гала Граб“ на Санта Хелена или в известния „Шримп Шак“ (чиито уникални бургери със скариди обясняват опашките). И двете са на магистралата „Сий Айлънд Паркуей“.

Добре поддържаният Хилтън Хед Айлънд, последният морски остров по пътя за Савана и една от най-популярните (и разработени) курортни области в Източна Америка, предлага 25 шампионатни голф игрища и над 300 тенис корта, като 13 от игрищата и 145 от кортовете са отворени за публиката.

Малкият крайбрежен град Боуфорт, един вид Чарлстън в миниатюра, е входната врата към Сий Айлъндс и е най-практичната и популярна база, от която да разглеждате крайбрежието. Известен с множеството свои къщи отпреди Гражданската война с широки веранди, някога проспериращият град се радва на нещо като ренесанс благодарение на своята популярност сред холивудските филмови екипи, които са снимали Големият студ, Форест Гъмп, Принцът на приливите и много други тук.

Много от звездите, които идват, разопаковат багажа си в „Рет Хаус Ин“, един от най-очарователните хотели в Лоу Кънтри. Само на една кратка разходка от ремонтирания кей и градската главна улица (пълна с магазини за антики, художествени галерии, новаторски ресторанти и книжарници), хотелът е квинтесенцията на южняшкото гостоприемство. Той снабдява гостите си с допълнителни велосипеди за разходка из задните улички с техните огромни магнолии и изкривени дъбове, величествени домове отпреди Гражданската война и гробища, пълни с жертви от армията на Конфедерацията.

Планирайте вашето посещение тук около юлския Воден фестивал на Боуфорт, който отдава почит на местната колоритна кухня (мислете за скариди) и музика.

Къде: Боуфорт: 112 км южно от Чарлстън (остров Санта Хелена е на 16 км източно от Боуфорт), САЩ.
Най-добро време: април-юни и средата на септември до януари заради климата; средата до края на май заради Боуфортския фестивал на гала; началото на юли за десетдневния Боуфортски воден фестивал; ежегодният фестивал на скаридите е през втория уикенд на октомври.

>
04 април 2011 г.

Тагове

острови

ресторанти

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти