Начало / Статии / Статии - Франция

Париж: 5 алтернативи на най-популярните атракции

Автор

/

Всеки отива в Париж със списък от мечтани дестинации, които да посети.

А всеки, който е бил в Париж, знае, че опашките са дълги, чакането може да достигне до 3-4 часа, а Градът на светлината предлага толкова много забележителности, че ще трябва да се връщате отново и отново до края на живота си, за да видите всичко, което искате.

Ако не държите на големите имена, предлагаме ви списък с алтернативи на някои от най-популярните забележителности, които ще ви спестят време и пари, а ще ви донесат не по-малко наслада (за някои бихме поспорили, че е дори повече!):

Класика 1: Да се качите на върха на Айфеловата кула

Това е прекрасно място, което струва 17 евро + 2 часа опашка + немалко дни в годината, когато е затворено заради стачки на служителите. Да, французите знаят как да стачкуват!

Вместо това: Отидете на Сакре Кьор

От върха на хълма, на който е разположен ослепителнобелият храм Сакре Кьор пред очите ви ще се разкрие невероятна гледка към Париж. А ако решите да се качите на купола на базиликата, това ще ви струва само 6 евро и доста по-скромна опашка.

***

Класика 2: Лувъра и усмивката на Мона Лиза

За Лувъра ви трябва минимум един ден, за да влезете и да разгледате някои от основните неща. За да видите всичко, ще са ви нужни седмици! А веднъж влезете ли, ще искате да видите всичко.

Вместо това: Музеят Орсе

Тук също се образуват дълги опашки, но са направо смешни в сравнение с Лувъра. Макар да не видите Мона Лиза, ще можете да се насладите на оригинали на някои от най-прочутите картини в света, включително невероятна колекция от импресионисти.

***

Класика 3: Катакомбите

В много класации Катакомбите на Париж печелят първо място за най-дълго чакане на опашка. Причината е, че заради тясното пространство се допускат определен брой посетители на час. А ако имате клаустрофобия или повечеко черепи на едно място няма да ви подействат добре, даже не се и замисляйте.

Вместо това: Гробището Пер Лашез

Тук няма да видите черепи, но историческото гробище ще ви срещне с легенди като Шопен, Едит Пиаф, Оскар Уайлд, Джим Морисън и много друг. Вземете си карта на гробището от входа му.

***

Класика 4: Обзорна екскурзия с автобус

Твърде много хора с фотоапарати на едно място.

Вместо това: Вземете под наем колело

Почувствайте се като местен на две гуми. Първият половин час е безплатен, а след това ще платите не повече от 4-5 евро. Просто вземете колелото от някоя от стоянките и го оставете на която и да е друга.

***

Класика 5: Макарони в Ladurée

Този дворец на сладкишите има една от най-богатите колекции от френски макарони, но високите цени просто не си струват, защото в Париж всички макарони са добри.

Вместо това: макарони от коя да е сладкарница

Стига да не ги купувате от магазините за сувенири, където е малко вероятно да са пресни, всяка друга сладкарница или кафене предлага чудесни макарони. Французите държат на името си и не биха го заложили на карта.

Вижте актуални оферти за екскурзия до Париж!

>
27 юни 2023 г.

Тагове

кулинарни изкушения

любопитно

романтични градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти