Начало / Статии / Статии - Сейшели

Морски парк в Индийския океан - национален парк Санта Ана

Автор

/

Първият морски парк в Индийския океан и може би най-красивият в него, „Санта Ана“ се състои от шест малки острова, до които лесно се стига от главния остров на архипелага, Махе, и гъмжащите от морски обитатели води наоколо.

Морски национален парк „Санта Ана“, Махе, Сейшели

Организирани екскурзии ще ви отведат до парка и ще ви покажат защо местното правителство е имало далновидността да защити тази забележителна водна среда. Запленяващ подводен театър може да бъде гледан от един полуподводен „дълбинен диаскоп“, за удоволствие на тези, които не могат да се спускат с леководолазна екипировка. Но дори те слагат маска и се възторгват, когато биват въведени в един фантастичен морски пейзаж от многоцветни коралови градини по-долу.

Вкусен креолски обяд е подреден върху необитаемия Кръгъл остров, под сянката на гигантски тамариндови дървета и недалеч от великолепните плажове на парка. Можете да слезете върху прелестния остров Серф и да отседнете в една от петте малки дървени хижи, построени върху потъналия в пищна зеленина склон на един хълм.

Няколко семейства живеят върху острова без автомобили на него, има и хубав креолски ресторант. Бързоходни корабчета често тръгват за Виктория на близкия остров Махе, но на останалите тук туристи ще им е трудно да намерят някаква причина, поради която да си тръгнат.

Къде: Махе, Вътрешни острови, Република Сейшели
Най-добро време: октомври-януари.

Виж още: Почивка на Сейшелите – всичко, което трябва да знаеш преди да заминеш

Виж актуалните оферти за почивка на Сейшелите!

Виж още:

Почивка в Мавриций

Почивка на Малдивите

Почивка на Карибите

>
25 октомври 2019 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти