Начало / Статии / Статии - Сейшели

Остров Дерош - прелестна тишина върху пусти бели плажове

Автор

/

Остров Дерош е част от Амирантски острови. Плитките лагуни и идеалните плажове на този малък, непокътнат остров предлагат отрязък от рая в едно забравено кътче на света. И, подобно на рая, Дерош (Desroches) е труден за достигане – на около 1600 км от източноафриканското крайбрежие и едва наскоро отворен за туристи, които искат да се спасят нейде накрай света.

Това е девствено чиста, нисколежаща пясъчна плитчина с шокиращо бели плажове (в дивия Амирантски архипелаг, на република Сейшели, от 28 острова, наречен на адмирал Вашку да Гама), едва около километър широка и 5 км дълга, опасана от концентрични кръгове зеленикаво-сини и тюркоазени води с невероятна прозрачност. Може да пребродите 16-километровата окръжност, пълна с палми, за три часа или да карате велосипед по пътищата покрай гигантската кокосова  плантация, която заема вътрешността. Макар да е далеч от претенциите на цивилизацията, единственият хотел е, по ирония на съдбата, самото въплъщение на цивилизовано гостоприемство.

„Дерош Айлънд Лодж“ се състои от десет вили с изглед към морето, в които има двайсет луксозни апартамента, а вечерята е проста и превъзходна. Защитният риф на острова предлага дълбоководен риболов от световна класа и най-добрите условия за водни спортове в Индийския океан, но склонността ви да се гмурнете в някой бестселър върху прохладната веранда може се окаже трудно преодолима.

Къде: 45 минути южно от Махе по въздух.
Най-добро време: края на февруари-април и края на октомври-ноември за гмуркане.

>
12 април 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти