Начало / Статии / Статии - Сейшели

Остров Ла Диг - блаженство за фотографите

Автор

/

Огромните, изкусно подредени срещу вятъра гранитни късове скали, които отличават този най-популярен измежду Сейшелските острови, са всъщност върховете на някогашния голям континент Гондвана, потопен преди милиони години по средата между Африка и Индия. Простота и лениво спокойствие бележат живота на 2000-те гостоприемни местни жители Ла Диг (разположен близо до остров Праслин).

Остров Ла Диг - Сейшели

На този свободен от автомобилно движение остров танцуващи ученици от някакъв смесен етнос тичат да поздравяват волските каруци, които се тътрят тежко из гъстата растителност по непавирани пътища към различни местоназначения. Най-бляскавият плаж на Ла Диг е Анс Сорс д’Аржан, разделен на невероятно красиви скрити заливчета; неговите скулптирани розови и ръждиви големи скални блокове са ерозирали в скулптурни форми, които напомнят за творбите на Хенри Мур. Топлите, светещи води са спектър от пастелно синьо и зелено, толкова прозрачни, че можете да потопите някоя (водопроницаема) книга и да я четете без усилие.

Сочен като най-красивия плаж на 115-те Сейшелски острова, той е също един от най-фотографираните и най-разпознаваемите в света; но, по ирония на съдбата, той често е блажено пуст. Рядката черна райска мухоловка, застрашен вид птици, чиято популация се колебае около 75 екземпляра, може да бъде срещната само на този остров и да бъде видяна прехвърчаща из птичия резерват, безпогрешно разпознавана по нейните синьо-черни пера и влачеща се опашка. Потопете се в островния сънен, старовремски чар и отседнете за неопределено време в главния хотел на острова, разположения край плажа „Ла Диг Лодж“.

Къде: на половин час с корабче два пъти дневно от Праслин, 3 часа от Махе, Сейшели.
Най-добро време: октомври-януари.

Виж още: Почивка на Сейшелите – всичко, което трябва да знаеш преди да заминеш

Виж актуалните оферти за пътуване до Сейшелите!

Виж още:

Почивка в Малдиви

Почивка в Мавриций

Почивка в Занзибар

>
17 септември 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти