Начало / Статии / Статии - Сейшели

Сейшелите отварят в края на март: ето какво да видите там

Автор

/

Сейшелите се завръщат на картата на пътешествениците - от 25 март официално отварят границите си за всички туристи, независимо дали са ваксинирани или не. Възобновяват се и почивките на Сейшелите от България.

На Сейшелите има всичко, което човек може да иска от един екзотичен остров:

- божествени плажове с мек, бял пясък, който гали ходилата, докато се разхождате по залез

- синьо, синьо море - много синьо и много прозрачно

- уединени плажни вили или луксозни комплекси с всички удобства

- карнавална атмосфера и дружелюбни местни, плюс местно производство на ром.


Ако все още ви предстои да се запознаете със Сейшелите, вижте откъде да започнете:

Изберете си безлюден плаж

Сейшелите са прочути с луксозните си хотелски комплекси и прилежащите към тях райски плажове, но истината е, че ако карате по крайбрежието, на много места можете да спрете и да си харесате не по-малко красиви безлюдни плажчета, на които да събирате тен далеч от другите туристи.

Вижте коко де мер

Коко де мер се е превърнал в най-търсения плод на Сейшелите и то не защото някой е умрял да го яде. Просто мъжкият и женския плод на този вид палма приличат на мъжки и женски атрибути. Палмата, на която расте, се среща само на два от Сейшелските острови и никъде другаде по света. Любопитен факт е, че са нужни 10 години на плода, за да узрее.

Попийте миризмите на пазара във Виктория

Потопете се в екзотичния свят на ароматни плодове, невиждани зеленчуци, подправки и океански риби на пазара на улица “Алберт” във Виктория, столицата на Сейшелите. Зашеметяващото ухание на всичко, което се продава, пъстрите цветове и виковете на продавачите ще ви потопят в изцяло различен свят.

Пийте сейшелски ром

Малко известен факт е, че на Сейшелите се произвежда ром, при това добър! Една от най-популярните местни марки в Takamaka. Можете да посетите дестилерията й, да дегустирате различни видове ром, както и да видите с очите си как точно се прави ароматната алкохолна напитка.

Обиколете остров Пралин

Сейшелите се състоят от 115 острова, като много от туристите кацат на главния остров Мае, където се намира столицата Виктория. На около час с ферибот от него се намира остров Пралин. Той е известен с долината Де Май, където свободно расте коко де мер и във въздуха ехти песента на редкия черен папагал. не е учудващо, че наричат тази долина Изгубения Рай.

Вижте най-сниманият плаж в света

На 30 минути с лодка от Пралин се намира остров Ла Диг, където можете да се разходите в имения и плантации за кокосови орехи, които на места носят усещането за застинало някъде преди векове време. Тук се намира и един от най-сниманите плажове на света - невероятният Анс Сорс д’Аржан, на който се издигат неземни гранитни скали. На остров Ла Диг има много малко автомобилно движение, което го прави спокойно и блажено място за разходка. Почти навсякъде можете да наемете велосипед и да откривате острова на две гуми.

Отидете на място, равностойно на Галапагос

Остров Алдабра е част от Сейшелите и е толкова изолиран, че се смята, че екосистемата тук е поела по свой път и е станала уникална. На много места на Сейшелите ще видите гигантски костенурки, но този остров е последното място в Индийския океан, където те живеят свободно. Гигантските допотопни създания достигат до 270 кг и са около 150 000. Островът се намира по-близо до Момбаса, Кения, отколкото до главния остров на Сейшелите и може да се посети само с организирана екскурзия с корабче.

Вижте актуални оферти за почивка на Сейшелите!

>
19 март 2021 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтика

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти