Начало / Статии / Статии - Сейшели

Най-красивите плажове на остров Праслин на Сейшелите

Автор

/

Нищо не прави зимата по-поносима от една екзотична почивка в топла страна. Представете си мекия, топъл пясък, който усещате с босите си крака, тюркоазено синята вода, в която можете да плувате или да се гмуркате за среща с цветния подводен свят, екзотични коктейли по залез…

Почивката на тропически остров ще ви зареди с вдъхновение и настроение насред сивата зима. Изборът на остров, от друга страна, съвсем не е лесна работа. Сейшелите са една от най-популярните зимни екзотични дестинации, но самите Сейшели се състоят от над 100 острова.

Освен главния остров Мае, много популярен е вторият по големина остров Праслин. Той е известен с красивите си плажове и разнообразие от курорти. Вижте кои са някои от най-добрите парчета от крайбрежната ивица, на които да събирате тен на остров Праслин.

Анс Лацио

Снимка: iStock by Getty Images

Често определят плажа Анс Лацио като най-добрият плаж на остров Праслин. Пясъкът е бял, водата е кристално чиста и перфектна както за плуване, така и за шнорхелинг. В тази част крайбрежието е плитко и е подходящо за деца и хора, които не могат да плуват. А най-хубавото е, че плажът е с безплатен достъп. В района на Анс Лацио има красиви рифове за изследване.

Анс Жоржет

Снимка: iStock by Getty Images

Анс Жоржет е много подобен на Анс Лацио, но с тази разлика, че е частен плаж и достъпът до него е възможен само по три начина. Единият е да отседнете в луксозния комплекс “Constance Lemuria Resort”, към който е плажът. Вторият - да сте гости на някой от съседните хотели и да поискате предварително разрешение за посещение на плажа. Третият - да дойдете до плажа откъм морето след дълго плаване с лодка.

Тук е възможно да се практикува сърф, макар вълните да не са от най-големите, а до плажа се стига след преход през прекрасна горичка от кокосови палми.

Кот д’Ор

Снимка: iStock by Getty Images

Кот д’Ор е фотогенично място с огромни заоблени скали, разхвърляни на пясъка. Впечатляващият фон прави престоят на плажа запомнящ се. Мястото е магнит за семейства и непретенциозни посетители. Водата е плитка и по нея може да се ходи навътре в морето, няма и течения.

Анс Симитие

Този получастен плаж позволява достъп както откъм прилежащия към него курортен комплекс, така и откъм морето с лодка. И тук задължителните за Сейшелите бял пясък и тюркоазени води са налични. Ако дойдете по залез, ще видите как пясъкът придобива лек розов оттенък. На Анс Симитие можете да плувате, да се гмуркате или да скачате от скалите в невероятната вода.

Анс Матло

Това е един от най-отдалечените и труднодостъпни плажове на острова, но също така и наслада за душата на търсачите на уединение. До Анс Матло може да се стигне след опасно изкачване и спускане през скалите над него или, по-лесният вариант, с лодка. Тук водата е дълбока, но спускането на дъното е полегато. Важно е посетителите да знаят, че тук приливите и отливите се обръщат бързо.

Вижте актуални оферти за почивка на Сейшелите!

>
01 ноември 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти