Начало / Статии / Статии - Китай

Най – подходящите места за фотографии в Хонг Конг

Автор

/

Хонг Конг е пълен с неподозирани възможности за фотографиране. Той е регион с много добре изразени контрасти: зашеметяващи небостъргачи, традиционни китайски сгради, оживени и шумни пазари, спиращи дъха планини и разкошни плажове.

Градски пейзажи
1. Градски пейзаж от Kowloon
На това място няма как да направите лоша снимка. Хонг Конг е доста фотогеничен.
2. Хонг Конг от връх Виктория
Класическо място за фотография на града. По – впечатляващи снимки се правят през нощта.

3. Неoновите светлини на Nathan Road
В много отношения Хонг Конг оживява през нощта. Градът е пълен със неонови табели особено по улиците Nathan Road, Mongkok, Causeway Bay и Wanchai.

4.Плажовете Pristine в градския парк Саи Кунг (Sai Kung)
В градът има доста оживени и замърсени места. Плажът Таи Лонг Уан (Tai Long Wan) е абсолютна противоположност и затова не бива да бъде пропускан. Думите, които могат да го опишат са пясъчен, непокътнат и спокоен.

История и култура на Хонг Конг 

1. Храмът Ман Мо
Храмът  Ман Мо е построен през 1847 г. на улица Hollywood Road. Посветен е на два бога – Ман (бог на литературата) и Мо (бог на войната). В центърът на храма са разположени стотици горящи ароматни пръчки и спирали.

2. Махджонг
Игрите на махджонг са доста интересни и подходящи за тематична Хонг Конг снимка. Можете да чуете тракането на махджонг плочките отвсякъде – кафенета, магазини, на открито.

3. Ясновидците на уличния пазар близо до храма Тин Хау.
Съдбата ви може да бъде предречена от човек или птица. Тези гледки определено не са за изпускане.

4. Статуята Тян Тан Буда
Тази статуя е разположена на остров Лантау и е чудесна поза за снимка. Висока е 33,5 м и се намира в близост до манастира По Лин в град Нгонг Пинг.

5. Бункерите от Втората Световна война. 
Има купища пусти бункери останали след  Втората Световна война из цял Хонг Конг. Те са оставени с цел да се напомня какво се е случило след битката на града, която започва на 8 декември  1941 г. И  завършва на Коледа като се предава на Япония.

6.Китайски платноходки
Има много малко останали китайски платноходки останали в Хонг Конг, но със сигурност има някои, които да щракнете. Най – известната от тях е репродукция Aqua Luna с нейните отличителни червени платна, която преминава между Хонг Конг и Цим Ша Цуи ден и нощ.

Архитектурни забележителности на Хонг Конг

1. Кулата на централната банка на Китай (Bank of China Tower)
Много почитатели на фън шуй не одобряват това здания, но други хора са наистина впечатлени. Кулата на централната банка на Китай е една от най – познаваемите сгради в Хонг Конг. Дизайнът и наподобява растящ бамбук и символизира прехраната и благополучието.

2. Международният финансов център (International Finance Centre (IFC))
Толкова впечатляващо здание, че е включено във филма на Батман – Черния рицар. До 2008 г. сградата на международния финансов център е била най – високата в света.

3. Конгресен и изложбен център Хонг Конг (Hong Kong Convention and Exhibition Centre)
Той има доста интересна архитектура – прилича на струпани черупки на костенурки. Много симпатично здание, а в комбинация с водите около него стават още по – очарователни снимки.

Иконите на Хонг Конг 

1. Ферибота Стар (Star Ferry)
Ферибота е една от иконите на града. От него пък можете да направите прекрасни снимки на пристанището Виктория и на хоризонта на Хонг Конг.

2. Трамвая до връх Виктория (Peak Tram)
Този трамвай пътува от централната част до връх Виктория от 1888 г. Покрива 1,4 км път, минаващ по зашеметяващ склон. Снимките направени отгоре включват пристанището и небостъргачите на града.


3. Хиподрума Щастливата долина (Happy Valley Racecourse)
От месец септември до началото на юли в Хонг Конг на този хиподрум се провеждат конни надбягвания, които не трябва да бъдат пропускани. Жокеите облечени в пъстри коприни и яздещи бляскави състезателни коне и бликащата от енергия тълпа правят хиподрума горещо място за фотографите.

Скромната страна на Хонг Конг

1. Морските селца и ресторанти на остров Лама
Виж рибата, избери я и я изяж. Така се действа в ресторантите за морски дарове на остров Лама. Те са наистина легендарни. Истинска радост за окото е да уловиш моменти от живота на селцата и части от пиршествата с морски дарове.

2. Селцето Тао О на остров Лантау 
Да усетиш и уловиш истинското очарование на къщичките в това село е истинско предизвикателство за фотографите. Интерес представляват също магазинчетата с осолена риба и паста от скариди.

3. Тай Чи
В ранните утрини хората от цял Хонг Конг излизат до най – близкото място навън за да практикуват тай чи. Зоологическата и ботаническата градина са перфектното място да увековечите тези невероятни и лични моменти.

Фестивалите в Хонг Конг

1. Китайската Нова година
По време на Китайската Нова година има изобилие от неща за снимане. Тогава се организират едни от най – пищните празненства в града.

2. Фестивал на есента
След китайската Нова година, това е най-голямото тържество в Хонг Конг, където се правят много снимки. Магазините, ресторантите и откритите пространства са украсени с фенери и панделки. Дракони се разхождат, има и танци из целия града. Един от най-добрите места за да снимате Есенния фестивал е Victoria Park и Causeway Bay.

Пазарите на Хонг Конг

1. Пазари за прясна риба
На тези пазари има повече смърт, обезглавяване и отстраняване на люспи , отколкото можете да си представите. Именно на пазарите за прясна риба са брилянтно място да направите интересни и нетипични снимки на хората, купуващи прясна риба, месо и зеленчуци оттам.  Един от тези пазари се намира на Graham Street в централната част на града.

2. Пазар за птици, Монг Кок 
Такъв пазар може да намерите на Yuen Po Street, където притежателите на пеещи птици. Те демонстрират възможностите на птиците като ги и продават в невероятно изплетени клетки. Пазарът е отворен всеки ден от 7 ч. до 20 ч.

3. Пазар за цветя, Монг Кок 
Разцъфналите екзотичните цветя са доста живописна гледка, подходяща за фотографии. Най – подходящото време за снимки е периода преди Китайската Нова година. Тогава има множество семейства, купуващи растения за благополучие за да отпразнуват новата лунна година. Пазарът е отворен всеки ден от 7 ч. до 19 ч.

4. Пазар за златни рибки
Това е мястото, където ще видите златни и екзотични риби с различен размер, цвят и форма в аквариуми или в найлонови торбички. Пазарът за рибки се намира на Tung Choi Street. Работното време на пазарa е от 10:30 ч. до 22 ч.

Вижте тук актуални оферти за Виетнам!

>
28 януари 2010 г.

Тагове

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти