Начало / Статии / Статии - Китай

Чай в Пининсюла - грандамата на Далечния изток

Автор

/

Ако е късен следобед в Хонконг, какъв по-добър начин да попиете колониалното минало на града от пребиваването ви под позлатения, касетиран таван на изисканото фоайе на „Пининсюла“?

Чай в

Истински храм на някогашни империи, той е най-доброто място за спокоен следобеден чай за щастливите гости на хотела, както и за тези, които искат да бъдат тук, откакто хотелът е отворил врати през 1928 г. А тук може да видите кого ли не: международни бизнесмени, изтощени от пазаруване туристи, безупречно изтупани тай тайс от старите богати фамилии на Хонконг, любопитните и зяпачите.

Познавачите знаят реда на традиционния следобеден чай в „Пининсюла“ с дребни сандвичи, изтънчени френски сладкиши и кифлички със сгъстен каймак, които пристигат върху триетажни сребърни подноси, носени от сервитьори в колосани униформи.

Изискаността и великолепието са осезаеми, държейки резкия и нетърпелив град на разстояние. Това е прохладен оазис на цивилизацията, както в класицистичната забележителна сграда, така и в новата трийсететажна кула, последна дума на техниката във всяко отношение, на чийто връх е театралният, проектиран от Филип Старк ресторант „Феликс“, също толкова супермодерен и силно впечатляващ, колкото фоайето е достолепно и бляскаво.

Между тях класически обзаведените стаи с хубав изглед са едни от най-съблазнителните места за пренощуване в цял свят.

Къде: Хонг Конг, Китай
Най-добро време: септември-декември

Виж най-добрите оферти за пътуване в Китай!

Виж още:

Екскурзия в Япония

Почивка в Тайланд

Екскурзия в Макао

>
12 декември 2011 г.

Тагове

лукс

любопитно

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти