Начало / Статии / Статии - Русия

С кораб от Москва до Санкт Петербург

Автор

/

Следвайте песента на лодкаря по Волга при един круиз от Москва до Санкт Петербург, плавайки по реките Волга и Свир, ловейки риба от лодка край бреговете на езерата Онега и Ладога и разглеждайки някои от селищата, които оформят московския „Златен пръстен“, с манастири Основополаи църкви от ХІ в.

Съвсем близо до Москва са Сергиев Посад, столицата на руската православна църква, и малкият град Углич, основан през 1148 г. Углич е запазил много от своя чар и оригинална дървена архитектура, включително прочутата църква „Св. Димитрий“ (Церковь царевича Димитрия-на-крови), построена в памет на сина на цар Иван Грозни, умрял мистериозно на това място.

В езерото Онега – второто по големина в Европа – остров Кижи е пълен с изключителни образци на старинна дървена архитектура, сред които изпъква 22-куполната църква от ХVІІІ в. „Възкресение“, изградена изцяло без гвоздеи.

Вашата наблюдателна позиция е солидният, макар и не луксозен, построен от немци и управляван от шведи речен круизен кораб, на който европейски готвачи, интерпретиращи местната кухня, допринасят за едно типично руско преживяване.

Къде: тръгване от Москва и Санкт Петербург.

Виж още: 

Екскурзии - Санкт Петербург

Круизи - Русия

Екскурзии - Скандинавия

>
24 февруари 2011 г.

Тагове

долини

круизи

манастири

реки

стари градове

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти