Начало / Статии / Статии - Малдиви

Топ 3 екзотични дестинации, до които пътуваме без тест и ваксина

Автор

/

След Европа и останалата част на света започва малко по малко да се отказва от строгите ограничения, въведени заради COVID-19. 

Ако по една или друга причина изискванията за ваксинационен сертификат или отрицателен тест са ви спирали да пътувате в чужбина досега, вече имате избор от немалко дестинации. 

Снимка: iStock by Getty Images

Освен в Дания, Швеция, Норвегия, Словения, Швейцария, Австрия, Исландия, Полша, Великобритания и Ирландия, без тест и ваксина вече можете да пътувате и до по-екзотични дестинации. Ето три от тях:

Йордания

Снимка: iStock by Getty Images

Йордания беше една от първите държави извън Европа, която отмени изискванията за представяне на тест или ваксина при преминаване на границата. От 1 март 2022 г. единственото, което се изисква от чужденците, е да подпишат декларация, че ще се самоизолират при поява на симптоми на заразяване с вируса. 

Йордания е популярна дестинация както за море и плаж, така и за приключенски и културен туризъм. Древният град в скалите Петра, пустинята Уади Рум и плажовете на Червено и Мъртво море са ред основните магнити за чуждестранните туристи.

Разгледайте актуални оферти за почивка в Йордания!

Кения

Снимка: iStock by Getty Images

Кения е първата страна в Африка, която се отказа от изискванията за тест или доказателството за ваксина на границата. Отпадат и всички ограничения в страната, включително носенето на маски и забраната за големи струпвания на хора. При положителен тест за COVID-19 заразените лица вече няма да се поставят под карантина. По официални данни броят на случаите в страната е много малък (под 100 дневно). 

Особено популярни напоследък са комбинираните пакетни програми за Кения, които включват различни комбинации от престой в крайбрежен хотел за плаж и еднодневно или няколкодневно пътувания в страната за сафари.

Разгледайте актуални оферти за почивка и сафари в Кения!

Малдиви

Снимка: iStock by Getty Images

Малдивите са последното попълнение към списъка на дестинации, до които се пътува без ограничения на границата. И ваксинирани, и неваксинирани чужденци вече могат свободно да преминават границата, без да е нужно да представят отрицателен тест за COVID-19. Остава единствено изискването пътниците да попълнят здравен формуляр до 48 часа преди излитането си към Малдивите. 

С целогодишно високите си температури (между 25 и 33 градуса) и райските си плажове Малдивите са подходяща дестинация във всеки сезон. Изборът от хотели, крайбрежни вили и курорти е огромен и всеки може да открие място по своя вкус.

Разгледайте актуални оферти за почивка на Малдивите!

>
17 март 2022 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти