Начало / Статии / Статии - Малдиви

Топ 7 неща, които да видите на Малдивите

Автор

/

Малдивите са екзотични, далечни, тюркоазеносини, с палми, с дървени къщички, надвиснали над водата... Всеки, който е бил там, ще ви каже, че това е истинско парченце от рая, паднало по случайност на земята. И макар да изглеждат като място, на което човек може да се отдаде на абсолютен релакс, излежаване и събиране на тен, всъщност на Малдивите можете да си изкарате и една доста активна почивка.

           Снимка: Nattu

Ето няколко неща, които можете да видите и правите там:

Гмуркане

Малдивите са една от най-прекрасните дестинации за гмуркане на света. Кораловите рифове ви очакват, има многобройни училища, така че не е необходимо дори да умеете да се гмуркате - ще се научите тук. Като рай за младоженците, Малдивите имат и специално предложение за тях - спускане в подводния свят на двамата, завързани заедно с въже.

          Снимка: Malcolm Browne

Риболов

Риболовът е спокойно занимание, на което можете да се отдадете сред кораловите острови. Има определени места, на които може да се лови риба, тъй като природата тук е под закрила. На Малдивите ще имате шанса да уловите някоя екзотична риба.

            Снимка: Christian Jensen

Разходка по островите

Малдивите се състоят от близо 1200 коралови острова, така че ако сте дошли от другия край на света, не се ограничавайте само с този, на който се намира вашият хотелски комплекс. Разходка с лодка от остров на остров ще ви покаже по-голяма част от богатия живот на Малдивите.

           Снимка: Malcolm Browne

Водни спортове

Няма как на място, където водата е повече от сушата, водните спортове да не са развити. Плуване, водно поло, сърф, гмуркане, уиндсърф, плаване с яхта - изборът е огромен.

           Снимка: Nattu

Китовата подводница

Името на тази забележителност е малко подвеждаща - Китовата подводница (Whale Submarine) не е създадена за наблюдаване на китове, а на живота в кораловия риф. Но да, наистина е подводница, която се спуска на 35 м дълбочина, за да могат туристите да разгледат цветния подводен живот през илюминаторите.

            Снимка: Malcolm Browne

Джамията Хукуру Мискийи

Хукуру Мискийи или Старата петъчна джамия - това е най-старият мюсюлмански храм на Малдивите. Издигнат е през 1656 г., а стените му са коралови. Запазени са изящни украси вътре.

           Снимка: Anas Nasheed

Националният музей

Сградата на Националния музей може и да е доста грозновата, но вътре в нея са запазени интересни артефакти, които обясняват съдбата на тези изолирани острови през вековете. Намира се в столицата Мале.

Виж още: Почивка на Малдивите - полезни съвети.

Вижте актуалните оферти за Малдивите!

 

>
27 февруари 2024 г.

Тагове

бял плаж

гмуркане

екзотика

лукс

музеи

острови

плажове

приказните острови

риболовен туризъм

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти