Начало / Статии / Статии - Малдиви

Полезни съвети за Малдивите - Част 2

Автор

/

След почивка на Малдивите - полезни съвети при пътуване до приказните острови, дойде ред и втора част:

Кой е най-добрият район за отсядане на Малдивите?

Всички хотели на Малдивите имат отлична система за превозване, което предоставя на посетителите лесен достъп до другите островчета, без значение къде са отседнали. Повечето от хотелите са разположени на частен остров, или на по-малки островчета, където има само няколко курорта – всички от тях предлагат висококачествен стандарт на обслужване и ако  не ви се налага да бъдете на някое конкретно място – наистина е без значение къде сте отседнали.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Каква е разликата между курортен комплекс, хотел и къща за гости при избор на почивка на Малдивите?

На Малдивите, тези три категории хотели имат съвсем различен смисъл един от друг. Курортен комплекс е хотел на ненаселен остров, който остров всъщност представлява целия хотел. Хотел, от своя страна, означава хотел, намиращ се на населен остров, където има и други хотели. Къщите за гости предлагат по-малко съоражения и като цяло се смятат за по-нискобюджетни.

Снимка: Комплекс Atmosphere Kanifushi Maldives

Транспорт от летището до курортите и хотелите?

Летището е разположено на отделен остров и за всички курорти и хотели (с изключение на тези, разположени в близост до летището), транспортът във всеки случай ще бъде моторна лодка, или хидроплан, което отнема около 45 минути.

Снимка: Комплекс Atmosphere Kanifushi Maldives

Какви водни спортове се предлагат?

Повечето посетители се наслаждават на лагуните, плуването и шнорхелинга в тюркоазените води, както и плаване, плаване с кану, уиндъсрфинг, парасейлинг, риболов, джет-ски и други. Малдивските острови са световно-реновирани с възможностите за гмуркане и шнорхелинг. Също така, имате възможност да посетите експедиция по хранене на акули, където ще бъдете във водата сред гладните акули, населяващи рифовете, като ще станете свидетели на това как гидовете ги хранят. Можете също да наемете яхта, с възможност с капитан и готвач, с която да плавате между островчетата.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Възможно ли е да се внасят спиртни напитки в столицата?

Забранено е внасянето на спиртни напитки в Малдивите, освен ако посетителят няма специален лиценз за внасяне на спиртни напитки, бира, или подобни продукти. Ако закупите спиртни напитки, бира, или подобни продукти от безмитните магазини по път към Малдиви, в такъв случай продуктите трябва да бъдат облигирани при пристигане в Малдивите, като продуктите ще бъдат освободени при отпътуване.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Намират ли се банкомати в Малдивите?

Банкоматите се намират на няколко места в столицата на острова, като за момента предлагат услуги само за местните жители и не приемат чуждестранни кредитни/дебитни карти.

Мога ли да използвам Visa Card, Master Card, или дебитна карта на Малдивите?

Повечето от местните магазинчета приемат всички основни кредитни карти, но нито едно от тях не може да ви предостави пари в брой от картата ви. Има 2-3 търговци, които могат да ви предоставят ограничени пари в брой, като това е възможно единствено по време на делничните дни, а търговците ще ви издадат паричен чек, който след това трябва да инкасирате от банката. Единствено една банка на Малдивите предлага инкасиране на кредитни карти, но изтеглянето е ограничено.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Има ли нещо, което е препоръчително за вземане?

Ако желаете, можете да вземете със себе си цигари /до 2 кутии/, като не забравяйте да вземете и допълнително шише от любимия си крем против слънце, както и шапка, слънчеви очила, чорапи/обувки за ходене във водата и не на последно място спрей/лосион против насекоми.

Виж актуалните оферти за пътуване до Малдивите!

Виж още:

Почивка на Сейшелите

Почивка на Карибите

Почивка на остров Бали

>
20 февруари 2024 г.

Тагове

бял плаж

летен туризъм

лукс

приказните острови

романтични места

семеен туризъм

ваканция

Забележителности наоколо

Избрани оферти