Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Това лято ме търси на яхта на язовир Искър

Често се споменава, че обитателите на София са късметлии да имат висока планина на 30 минути от града си, но рядко някой се сеща, че няма нужда и да пътуваш до море, за да плаваш с яхта. Нито пък да се разориш.

Само 30 минути са ти нужни, за да избягаш от напечения асфалт на столицата и да почувстваш вятъра в платната, докато отпиваш изстудено вино или бира на борда на ветроходна яхта на язовир Искър.

А ако вятърът спре, е време за скачане от лодката, плаж и релакс с любимата ти музика.

Какво те очаква на яхтата

Вино, бира и безалкохолни напитки, леко хапване (хапки, ядки, плодове) и начални умения за управление на ветроходна яхта – ще се научиш да вдигаш и сваляш платната и да насочваш яхтата.

На борда има и аудиосистема с тонколони, за да си пуснеш любимите летни парчета.

Пиратски заливи и сърнички

Само с лодка може да се достигне до някои от бреговете на язовир Искър и само с лодка може да откриеш тайни, спокойни местенца като Пиратския залив.

Когато се доближиш до ловното стопанство, ще видиш подскачащи сърнички и ще си припомниш що е то истинско спокойствие.

Цени и полезна информация

Цената за 2 часа разходка с яхта + кетъринг и напитки е 50 лв. на човек (ако с компанията решите да останете повече, цената се договаря).

Събери по-голяма тайфа – до 22 души могат да се съберат на общо три яхти, които могат да плават заедно, за да си подмятате шегички и бири през борда.

Ако искаш да се научиш сам да плаваш с ветроходна яхта, Централен софийски яхт клуб Академик предлага и курсове.  

Дата: 07 юли 2017 г.
4.5/5, 31582 гласа
Забележителности около София