Начало / Екскурзии / Екскурзии - Троя

Потвърдена за 02.09; и 21.10.18! Обиколка на ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ - от Варна и Бургас

Номер на оферта

/

226398

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
- фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
- 2 нощувки в Саръмсаклъ, край Айвалък в хотел 3*;
- 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3*;
- 2 нощувки в Мармарис в хотел 3*;
- 6 закуски и 6 вечери в съответния хотел;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

Цената не включва

Цената НЕ включва:

- застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 15.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат.;
- единична стая – 150.00 лв.;
- допълнителните мероприятия:
** Турска баня: 15 € включва: трансфер и пенен масаж.
** Разходка с корабче в залива на Мармарис: 17 € включва: автобусен трансфер, разходка с корабче из залива; обяд на корабчето (без напитки).
** Разходка с корабче до острова на Клеопатра: 27 € включва: автобусен трансфер, разходка с корабче до острова; обяд на корабчето (без напитки), плаж на острова на Клеопатра.
** Разходка с катамаран до о.Родос: 55 € включва: трансфер хотел-пристанище-хотел, двупосочен билет за катамарана; пристанищни такси.
** Далян – Каунос: 30 € включва: трансфер с автобус до р.Далян; посещение на кални бани, обяд /без напитки/; разходка с лодка по течението, където се виждат останките на гробниците на ликийските крале от 4 в. пр.н.е. и останките от античния град Каунос, както и посещение на плажа на костенурките „Карета-Карета”.
** Екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра: 30 € включва: местен екскурзовод, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).
** Екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида: 45 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси за посещаваните обекти и паркинг.
!!! Възможни са промени в цените на допълнителните мероприятия, зависещи от агенцията партньор от турска страна!

Програма на пътуването

Екскурзии
Обиколка на ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ - Троя, Айвалък, Бергама, Кушадасъ, Милет, Дидима, Бодрум, Мармарис, Памуккале, Ефес, Измир - автобусна екскурзия от Варна и Бургас - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 02.09; 21.10.2018
Цена: от 340 BGN

ТрояАйвалъкБергамаКушадасъ – Милет – Дидима - Бодрум - МармарисПамуккалеЕфесИзмир

1-ви ден:
Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I"; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” с/у х.„Булаир”. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция – почивка по пътя. Преминаване с ферибот през протока Дарданели. По пътя - свободно време за разглеждане на древния град Троя (вход 25 TRL) - сцена на троянската война. Отпътуване за Айвалък, Саръмсаклъ – най-красивата плажна ивица на Турция; селището е разположено срещу третия по-големина гръцки остров Лесбос. Вечерта пристигане в Саръмсаклъ, Айвалък. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Отпътуване и пристигане в Бергама /Пергамон – един от най-забележителните градове на античния свят – свободно време за самостоятелно разглеждане на Червената базилика (вход 5 TRL), на градския музей (вход 5 TRL), на Акропола (вход 25 TRL, ползване на лифт 13 TRL) или Асклепиона (вход 20 TRL). Възможност за посещение на фабрика за производство на сувенири и бижута от полускъпоценния камък оникс – камък на борците и упоритите. Отпътуване и пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка или възможност за посещение на турска баня. Вечеря. Нощувка в Кушадасъ.
3-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Бодрум – древния град Халикарнас. По пътя свободно време за самостоятелно разглеждане на древния град Милет (вход 10 TRL) и храма на Аполон в древния град Дидима (вход 10 TRL). На обяд пристигане в Бодрум и свободно време за разглеждане на града. Отпътуване за Мармарис – почивка по пътя. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Свободно време. Нощувка в Мармарис.
4-ти ден:
Закуска. Свободно време или допълнителни мероприятия: Разходка с корабче в залива на Мармарис или Далян - Каунос (целодневна екскурзия с автобус и корабче по р. Далян до приказния залив на костенурките карета-карета, които обитават района от милиони години; с неповторима панорама към скалните гробници на античния град Каунос от времето на ликийските владетели, кални бани) или острова на Клеопатра или остров Родос. Вечеря. Нощувка в Мармарис.
5-ти ден:
Закуска. Отпътуване за природния феномен Памуккале – срещу заплащане: с включен обяд, местен екскурзовод и входна такса за варовиковите тераси и некропола в Йераполис (входната такса за извора на Клеопатра не е включена в цената). За тези, които не желаят посещение на Памуккале – свободно време. Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден:
Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и с/у заплащане полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език до Ефес, храма на Артемида, дома на Дева Мария. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир – древния Смирна – третия по големина град в Турция. Кратък престой за разходка по крайбрежния булевард. Отпътуване за Айвалък, Саръмсаклъ. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден:
Закуска. Отпътуване за България – по пътя фото-пауза на красивата местност „трапезата на дявола“. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта прибиране в съответните градове.
Стандартна цена:

тръгване от Бургас:

02.09.2018 - 350 лв
21.10.2018 - 340 лв
тръгване от Варна:

02.09.2018 - 379 лв
21.10.2018 - 369 лв
* Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за дете до 12 г. – 60.00 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група

Допълнителна информация:

- Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
- Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
- Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
- Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
- При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от София – 50 лв., от Пловдив – 30 лв., Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой, Карнобат – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.;
- Отпътуването от Варна, Сл.бряг и Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.
- Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.;
Входни такси:

Троя – 25 TRL;
Червената базилика в Бергама – 5 TRL, градския музей – 5 TRL, Акропола – 25 TRL;
лифт до Акропола – 13 TRL;
Асклепиона – 20 TRL;
Милет – 10 TRL;
храма на Аполон в Дидима – 10 TRL;
крепостта в Бодрум – 25 TRL;
Ефес – 40 TRL;
Къщата на Св. Дева Мария – 20 TRL;
гроба на Св. Апостол Йоан Богослов – 10 TRL;
Памуккале и Хиераполис – 30 TRL.
* Агенцията не носи отговорност за промяната на цените на входните билети.
0032

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Троя |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Троя |  Лято в чужбина - Турция |  Лято в чужбина - Троя

Избрани оферти