Начало / Екскурзии / Екскурзии - Регенсбург

БЕНЕЛЮКС - аромат на шоколад и ухание на лалета - самолет

Номер на оферта

/

112969

Дати & цени

27 юли 2024 г. - Цена от 2150 лв.

Цената включва

самолетен билет София – Амстердам – София на BULGARIA AIR с включени летищни такси
1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/ малка раница
6 нощувки със закуски, от които 3 – в района на Амстердам в хотел 4****, 3 – в Брюксел в хотел 4****
транспорт с автобус по време на туристическата обиколка;
всички трансфери;
еднодневна екскурзия до Ротердам, Делфт и Хага
туристическа програма в Амстердам, Лайден, Антверпен, Брюксел и Люксембург
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
водач-екскурзовод от агенцията.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти;
допълнителни екскурзии;
разходката с корабче в Амстердам;

Програма на пътуването

Екскурзия до Бенелюкс със самолет. Самолетна екскурзия до Белгия, Нидерландия и Люксембург!

СофияАмстердам – Заансе Сханс – Гитхорн – РотердамДелфтХага – Лайден – Антверпен – Брюксел – Гент – БрюжЛюксембургБрюкселСофия

7 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски

ДАТА: 27.07.2024 г.

ЦЕНА на човек: 2150 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияАмстердам
Полет в 07.10 ч. СофияАмстердам на авиокомпания BULGARIA AIR. Пристигане на летище Схипхол, Амстердам, в 09.00 ч. Амстердам е столица на диамантите, известна като „Северната Венеция“ – земя, отвоювана от морето, прорязана от десетки канали, създаващи представата за неговата уникалност. Космополитен център, в който големите духовни достижения си съжителстват с крайно либералните представи за живот в модерното ни време. Посещение на Рейксмюзиъм или Музея на Ван Гог (разглеждането е самостоятелно като за посещението на музеите препоръчваме да заявите вашето желание и да заплатите необходимата сума при сключване на договора, тъй като резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободните часове на музеите. Времето за посещение на двата музея е по едно и също време и можете да изберете само един от тях). Следва туристическа програма, включваща Кралския дворец (отвън), площад Дам, Новата катедрала, Пазара на цветята, Старата катедрала, Квартала на червените фенери. По желание – разходка с корабче по каналите на Амстердам. Настаняване в хотел в района на Амстердам. Нощувка.

2 ден Амстердам - Заансе Сханс – Гитхорн
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн – докосване до автентичната Холандия и всичко онова, което оформя романтичния й образ пред света. Заансе Сханс е своеобразен етнографски музей, в който всеки посетител има възможност да стане част от холандския начин на живот – да наблюдава процеса на изработка на характерните дървени обувки (а и защо сам да не си изработи), да види как на практика се произвежда ленено масло, как някога са се правели боите, с които заможните търговци боядисвали къщите си, да разбере какво майсторство е необходимо, за да се изгради мрежата от диги, или просто да дегустира местни млечни продукти и да опита прясно изпечени курабийки, чийто аромат се разнася наоколо и изкушава сетивата. Продължаване за Гитхорн – едно жадувано завръщане в рая. Посещението му е бягство в оазиса на спокойствието и уюта. Без характерния градски шум, без рева на автомобилите, без сивотата на делника и постоянното бързане. Само красиви къщици, сгушени под сламени покриви на малки островчета, криволичещи канали, закачливи мостчета, бавно придвижващи се лодки и шепота на вятъра. Безвремие и съзерцание, нарушавани единствено от любопитните туристи. Следва круиз по каналите на Гитхорн /включено в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден Амстердам - РотердамДелфт - Хага
Закуска. Еднодневна екскурзия, включена в пакетната цена. Отпътуване за Ротердам – град, възкръснал от пепелта на разрушенията по време на Втората световна война и превърнал се в модерен полис с авангардна архитектура и удивително високи сгради, чужди на специфичния му ландшафт с ниска надморска височина, диги в морето и вода, която натрапливо заявява присъствието си навсякъде, но чиято стихийност местните са успели да овладеят. Туристическа програма: кулата Евромаст, моста Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт, където занаятите срещат изкуството и се създава холандския порцелан – делфтското синьо, превърнало се в една от емблемите на страната. Изящната му фина украса и виртуозността на изработката му разказват за удивително художествено майсторство, на което съвременните занаятчии-творци са се учили от талантливи свои предшественици като Вермеер. Продължаване към Хага – административен и политически център на Нидерландия. Макар Амстердам да е официална столица на страната, всички важни управленски институции се намират в Хага. Кратка спирка за снимки пред Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд. Пешеходен тур из старата част с Парламента и Кралския дворец. По желание – възможност за посещение на Музей Мауриц /изисква предварително закупуване на билет/. Наричат музея Мауирц „Малкия Рейксмюзиъм“. И това наистина е така, защото сред изложените в него творби всеки втори е шедьовър, а платната на Рембранд, Ван Дайк и Холбайн са малка част от тях. Короната на експозицията е „Момичето с перлената обица“ на Вермеер, както и още няколко негови картини. Място за всеки истински ценител на изкуството. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден Амстердам – Лайден – Антверпен – Брюксел
Закуска. Отпътуване за Лайден, където се намира най-стария нидерландски университет и се ражда един от великите синове на страната – художникът Рембранд ван Рейн. Град, във който сградите са облечени в поезия, чиято мъдрост се разлива на талази по старинните улици. Един малък Амстердам, както го определят познавачите, но по-компактен, по-уютен и съхранил моралните си стойности. Продължаване за Белгия. Попътна спирка в Антверпен – диамантеното сърце на страната, градът на другия голям създател на монументални художествени платна – Питър Пол Рубенс. Всяка сграда и всяко място тук е белязано от неговото присъствие и гениалния размах на четката му. Пешеходна разходка из средновековната част на града с Кметството и Катедралата. Възможност за посещение на къщата музей на големия художник. Пристигане в Брюксел. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Брюксел
Закуска. Столицата на Белгия и на Европа – Брюксел, покорява сърцата на посетителите с изящните си средновековни къщи, модерни европейски сгради и изобилие от шоколад във всякакви разновидности. Неговото кралско величие се оглежда в архитектурата му – изискана, но не и разточително пищна; неговата духовност е в многото му галерии и музеи, съкровищници на изкуство; неговата модерност е в хармонично свързаните с него европейски институции, които пулсират в ритъма на новото време. Туристическа програма: Гран Плас – централния площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралския дворец. По желание – посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден Гент – Брюж
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент – изтънчен средновековeн град с дантелена готическа архитектура и филигранна орнаментика на сградите, сред които особено внимание заслужават катедралата Сейнт Бааф – дом на удивителния шедьовър на Ван Ейк „Поклонение пред Мистичния агнец”, камбанарията Белфорт, замъка Гравенстейн и старото пристанище. Продължаване за романтичния Брюж, чийто исторически център е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Една приказка от камък, разказана чрез кокетните средновековни сгради на площадите Маркт и Бург, от музеите, подслонили талантливите художествени творби на фламандските примитивисти, от каналите, в чиито води се отразява средновековната му история, свързана със съдбата на могъщи крале и изумително мъдри хора на науката. Следва круиз по каналите на Брюж /включен в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в Брюксел. Нощувка.

7 ден ЛюксембургБрюксел - София
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Разположена между живописната долина на Мозел и планинско-хълмистата област на Ардените, страната е колкото малка, толкова и интересна – има единствен по рода си политически статут на Велико Херцогство, скромното й население говори 3 езика и е мека на банковите и европейски институции. Туристическа програма в столицата Люксембург (UNESCO) – Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Двореца на Великия Херцог, Площада на Армията. По желание – посещение на казематите: мрежа от подземни проходи в скалата Бок, където някога се е издигал замъкът на графовете на Люксембург. Продължаване за летище Завентем, Брюксел, за полет на BULGARIA AIR БрюкселСофия в 20.30 ч. Кацане на аерогара София в 23.55 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: медицинска застраховка за лица между 70 и 85 г. – 25.00 лв.
единична стая – 510 лв.
градска такса в хотелите – ~2.00 -2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията на хотела/.

Начин на плащане: депозит – 800 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

Минимален брой туристи: 30 туристи.Необходими документи:

Пакети за: посещение на обекти, за които се налага предварителна резервация и закупуване на билети /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/: Тъй като музеят Ван Гог и Рейксмюзиъм се посещават по едно и също време, трябва да се избере един от тях, поради което те са обособени в два отделни пакета.
ПАКЕТ 1: корабче по каналите на Амстердам, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 42 евро
ПАКЕТ 2: Рейксмюзиъм (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст, корабче по каналите на Амстердам с включена такса резервация. ЦЕНА: 86 евро
ПАКЕТ 3: Музей Ван Гог (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 85 евро
Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 160 лв.
3-ти възрастен – 60 лв. Забележка: в хотела в Амстердам няма възможност за настаняване в тройна стая, поради което се налага доплащане за единична стая.

=============================================================

Допълнителни мероприятия:

еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн с включен билет за круиз по каналите на Гитхорн: 59 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, билет за круиз по каналите на Гитхорн, входните такси за някои от мелниците в Заансе Сханс се заплащат отделно и на място/
еднодневна екскурзия до Гент и Брюж с включен билет за круиз по каналите на Брюж: 57 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, входните такси се заплащат отделно и на място/.

Забележка: заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Регенсбург |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Регенсбург |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Регенсбург

Избрани оферти