Начало / Екскурзии / Екскурзии - Палма де Майорка

Круиз Европейски нюанси - 30.04.2024 г.

Номер на оферта

/

197634

Дати & цени

30 април 2024 г. - Цена от 4060 лв.

Цената включва

Самолетни билети София – Палма де Майорка и Хамбург – София с прекачване. Включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж до 23 кг
1 нощувка със закуска в хотел **** в Палма де Майорка
Настаняване в избраната от вас кабина за периода на целия круиз 10 нощувки
Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети
Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
Наливни ВИНО и БИРА по време на хранене
Такса обслужване
Пристанищни такси
Развлекателни програми на борда на кораба
Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
Трансфери по програмата
Обзорна екскурзия на Хамбург
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
водач от агенцията при записани минимум 15 туриста

Цената не включва

Градска такса за нощувката в Палма де Майорка
SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
Храната в специализираните ресторанти
Ползването на сателитен телефон и интернет
Допълнителните екскурзии, предложени в програмата

Програма на пътуването

Круизен пакет ЕВРОПЕЙСКИ НЮАНСИ

"Европейски нюанси" около бреговете на Европа. Програмата включва една нощувка в Палма де Майорка преди плаването и посещение на общо 8 забележителни дестинации.

ИСПАНИЯ-ПОРТУГАЛИЯ-ВЕЛИКОБРИТАНИЯ-ГЕРМАНИЯ

Маршрут: СофияПалма де МайоркаВаленсия – Кадис (Севиля) – Лисабон – Лейшоиш (Порто) – Ла Коруня (Сантяго де Компостела) – Дувър (Лондон) – ХамбургСофия

AIDABella

12 дни / 11 нощувки

ДАТА: 30.04.2024 г. - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ - ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

ЦЕНА НА ЧОВЕК в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2023 г.:
Вътрешна каюта - 4060 лв / 4260 лв


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-Обхваща периода на майски празници и Великден
-Самолетни билети СофияПалма де Майорка и ХамбургСофия с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
-Включени наливни ВИНО и БИРА по време на хранене
-Включена такса обслужване
-Включени 2 бутилки минерална вода/ден/кабина
-1 нощувка със закуска в хотел 4* в Палма де Майорка
-10 нощувки на борда на AIDABella с изхранване на база "пълен пансион"
-водач от агенцията при минимум 15 записани

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
30.04.2024 СофияПалма де Майорка

Сутрешен полет СофияПалма де Майорка с прекачване. Трансфер до хотела, настаняване. Допълнително, срещу доплащане, обзорна екскурзия на Палма де Майорка. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2:
01.05.2024 г. Палма де Майорка, отплаване в 22:00 ч.

Закуска. Свободно време. Около 12 часа следва трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на кораба.

ДЕН 3:
02.05.2024 г. Валенсия, 10:00 – 18:00 ч.

Валенсия (Valencia) е столица на едноименните автономна област и провинция Валенсия. Той е третият по големина град в Испания, след Мадрид и Барселона. Въпреки това, може да бъде определен като едно от скритите съкровища на страната. Това е град с много лица, в който силно впечатление прави контрастът между готическата архитектура, сградите в стария рибарски квартал Ел Кабанял (El Cabanyal) и модерното строитекство. Римляните основали града през 138 г. пр.Хр. под името Валентиа Едетано (Valentia Edetano). След разпадането на Римската империя градът е бил под различни форми на управление, но малко са оставили такъв отпечатък като това на маврите. Ако се интересувате от история, днешният ден предоставя възможност да се разходите в историческия център на града, където ще преминете през старата централна порта от 14в. – Торрес Серанос. Ще се разходите из малките тесни улички на града, покрай Палао Генералидад Валенсиана, площад Пласа де ла Вирхен, Базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, 3-те порти на Катедралата, Музей Алмоина – център на древноримското градче, площад Пласа де ла Рейна, църквата и кулата Св.Каталина, кръглия площад Пласа Редонда, Централния пазар – един от най-големите в Европа, построен в типичен валенсиански модернизъм, Копринената борса (впечатляваща сграда от 15в., част от наследството на ЮНЕСКО), площад Пласа де Аюнтамиенто, Кметството. Можете да посетите и най-модерната част на Валенсия - Града на изкуствата и науките – природо-научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата Кралица София (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките Принц Филип (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа).

ДЕН 4:
03.05.2024 г. Плаване

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 5:
04.05.2024 г. Кадис, 08:00 – 17:00 ч.

В днешния ден акостираме в Кадиз, но след 2-часов преход с автобус, ще посетим Севиля за обзорна екскурзия(срещу доплащане). Градът е център на автономната испанска област Андалусия. Разположен е на река Гуадалкивир. Независимо, че се намира на 87 км от нейното устие, в миналото е бил достъпен за морски кораби. По тази причина, през 16-17 в. е основното пристанище на Испания за връзка с отвъдморските ? колониални територии. Посещението на Севиля е истинско преживяване с невероятна комбинация от мавританска архитектура, дворци от 17 в. и преплитащи се улички с тапас-барове.

ДЕН 6:
05.05.2024 г. Лисабон, Португалия 11:00 – 18:00 ч.

В този ден ви предлагаме полудневна екскурзия (срещу доплащане), в която ще ви запознаем със столицата на Португалия и нейните най-известни забележителности: символът на Лисабон – кулата Белем, кварталът Алфама, един от най-старите квартали на Лисабон, осеян с калдъръмени улички и панорамни гледки към града, прочутият Манастир на Йеронимите – най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, където се намира гроба на един от най-великите мореплаватели- Вашку Да Гама и изключителния Монумент на откривателите, посветен на морските открития и експедиции, донесли на Португалия славата на велика морска държава.

ДЕН 7:
06.05.2024 г. Леишоиш (Порто) 08:00 – 18:00 ч.

Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие, от динамика и спокойствие, от романтика и ексцентричност. Той се намира на северния бряг на река Дуро. Именно тук, в областта „Вила Нова де Гая”, се произвежда и съхранява прочутото червено десертно вино „Порто”. Сърцето на Порто безспорно е историческият център Рибейра, разположен на крайбрежието и обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Лабиринт от тесни калдъръмени улички ще ви преведе между дворци, църкви и къщи с разноцветни фасади. Средновековни реликви, реещи се в небесата камбанарии, пищни барокови църкви и кокетно струпани една до друга сгради изпълват с история и душа Стария град. Сред най-известните забележителности на града са два от шедьоврите на бароковата архитектура на 18 в. – катедралата, известна с нейния масивен олтар от ковано сребро и Епископския дворец, великолепната църква със знаменитата „барокова свещ“ – 76-метрова камбанария. Това е кулата Клегируш – символ на града.

ДЕН 8:
07.05.2024 г. Ла Коруня (Сантяго де Компостела) 08:30 – 18:00 ч.

Днешната екскурзия(срещу доплащане) ще започне с трансфер от пристанището на Ла Коруня до град Сантяго де Компостела. По време на пътуването, нашият местен екскурзовод ще Ви въведе впечатляващо и увлекателно в историята, традициите и бита на Галисийския район. След като пристигнете в Сантяго де Компостела веднага ще имате възможността да почувствате духа на този религиозен и поклоннически център. Ще посетите стария град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО, за световното културно наследство. Гидът ще Ви разкаже и всичко за местната катедрала - една от най-впечатляващите и стари катедрали в Испания. Тя е крайната точна на „Пътят на Камино”. Ще посетим и градския пазар, известен с прекрасната си морска храна, която не се среща в други райони. Ще имате свободно време за покупки. Връщане в Ла Коруня.

ДЕН 9:
08.05.2024 г. Плаване

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 10:
09.05.2024 г. Дувър (Лондон) 10:00 – 21:00 ч.

В този ден ви предлагаме обзорна екскурзия на Лондон (срещу заплащане) или свободно време за разходка из града.
ДЕН 11:
10.05.2024 г. Плаване

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 12:
11.05.2024 Хамбург – напускане на кораба след 08:00 ч.

В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с обзорна екскурзия на Хамбург (включена в цената). По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbr?cken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит - 20% от стойността на договора. Заплаща се при записване..
Пълно плащане - до 08.03.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
до 29.02.2024 - 20% от стойността на договора
01.03-11.03.2024 - 30%
12.03-29.03.2024 - 50%
30.03-08.04.2024 - 60%
След 08.04.2024 - 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Палма де Майорка |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Палма де Майорка |  Круизи 2024 - Испания |  Круизи 2024 - Палма де Майорка

Избрани оферти