Начало / Статии / Статии - Испания

Най-добрите места, които да посетите през 2022 г.

Автор

/

Измина още една година, в която пътуването беше предизвикателство, но със сигурност може да се каже, че има развитие в положителна посока. Редица държави отвориха границите си за пръв път от март 2020 г., а ваксините облекчиха част от правилата за влизане.

С толкова промени през последните близо две години няма как приоритетите на пътуващите хора да не са се променили. Ето кои са някои от най-интересните дестинации, които да включите в списъка си за пътуване за 2022 г.:

Балеарски острови, Испания

Снимка: iStock by Getty Images

Нащърбените пейзажи, девствени плажове и хедонистична парти сцена - Балеарските острови може да съставляват само 1% от територията на Испания, но имат свой собствен характер. Майорка, Менорка, Форментера и Ибиса са като четири сестри, всяка със собствен темперамент. Можете да ги посещавате един по един или да ги обиколите наведнъж с лодка.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Испания!

Истанбул, Турция

Снимка: iStock by Getty Images

През последните години в Истанбул бяха осъществени много проекти за обновяване на града, които видимо го трансформираха. Започнете от площад “Таксим”, където се издига новата джамия Таксим заедно с културен център “Ататюрк”, създаден да бъде сцена за опера и театър, а на фасадата й се прожектират арт проекти. Ако все още не сте влизали в музея за съвременно изкуство “Истанбул Модерн”, сега е моментът да запълните този пропуск.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Истанбул!

Лондон

Снимка: iStock by Getty Images

Може да се каже, че объркването около Брекзит вече е в миналото и малко по малко туристите са готови да се завърнат в Обединеното кралство. Вече ще ви трябва международен паспорт, но 2022 г. ще бъде празнична и си заслужава. Страната отбелязва платинен юбилей на кралицата - 70 години от възкачването й на трона. Най-голямото събитие ще е от 2 до 5 юни, когато ще се проведат голям парад и улични празненства.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Лондон!

Сърбия

Снимка: iStock by Getty Images

Сърбия има много лица - от народните кръчми и кулинарните фестивали до уютния дървен град на Кустурица и лудия нощен живот на Белград. Нови Сад ще е една от трите Европейски столици на културата през 2022 г. и градът ще е една огромна сцена на открито и закрито.

Ако все още не сте опознали всички лица на Сърбия, следващата година е идеална да преминете западната граница и да попътувате културно и кулинарно.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сърбия!

Керетаро, Мексико

Снимка: iStock by Getty Images

На два часа път от столицата на Мексико се намира Керетаро - колониален град, в който времето сякаш губи своята сила. Макар Керетаро да е дом на над милион жители, историческият му център е компактен, запазен като в капсула и пълен с гледки, които ще останат завинаги в съзнанието ви. Със своите повече от хиляда монумента - исторически фонтани, църкви, музеи - Керетаро е един от обектите на ЮНЕСКО в Мексико.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мексико!

Кабо Верде

Снимка: iStock by Getty Images

Когато първите португалски моряци пристигат на Кабо Верде, откриват архипелаг без местно население, който превръщат в удобна спирка за търговията с роби. На това се дължи интересният микс от португалска и западноафриканска култура, която носят днешните обитатели на екзотичната държава. Кабо Верде отскоро присъства на картата на възможните дестинации с директни полети от България и ако го посетите през 2022 г., ще сте сред малцината българи, които познават това ъгълче на Африка.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кабо Верде!

Узбекистан

Снимка: iStock by Getty Images

Узбекистан отбелязва 30 години от обявяването на независимостта си през 2022 г. Новият терминал в Самарканд отваря в края на 2021 г. и е истинско произведение на изкуството в местния ислямски стил. Високоскоростните влакове от 2022 г. ще стигат до древния град Хива от Пътя на коприната, така че вече няма да се налага да се шофира часове наред, за да се стигне до там от столицата Ташкент.

Сицилия

Снимка: iStock by Getty Images

Италия е винаги добра идея, а Сицилия - още повече. Островът е сам по себе си отделна държава - със собствена кухня, гръцко и римско наследство, невероятни плажове, традиция за производство на шоколад, вино и всичко-което-можете-да-си-представите от шамфъстък. За Сицилия почти няма лош сезон, защото туристите не зависят от времето - и навън, и на закрито има повече неща за гледане, правене и опитване, отколкото можете да вкарате в програмата си.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сицилия!

Сингапур

Снимка: iStock by Getty Images

От години Сингапур се опитва да бъде топ във всичко, свързано с технологии и градски живот, но не толкова известни са усилията на страната да запази природата в хармония с човека на малката си територия. Като например изкуственото блато ABC Waters, където на огромна територия посетителите могат да се разхождат по дървени пътеки над водата и да видят видри, малайски водни гущери и ярки тропически птици. Това е и единствената държава, на чието летище можете да видите изкуствен водопад насред наподобяваща джунгла растителност.

Хондурас

Снимка: iStock by Getty Images

Хондурас е тропическа дестинация, която остава встрани от погледа на търсачите на екзотични дестинации и именно това е най-ценното. Страната е съвършена дестинация за гмуркане и за наблюдение на птици. Особено внимание заслужава архипелагът Кайос Кочинос, където от 2022 г. ще има еко турове, които ще позволят на посетителите не само да видят красотата на района, но и да допринесат за запазването му, като почистват бариерни рифове, наблюдават костенурки заедно с учени и да видят розова боа по време на преход в джунглата.

Малта

Снимка: iStock by Getty Images

Малта е невероятно място, където се завихрят арабски, френски, италиански, британски и нормански влияния. Кристално чистите води на Малта са магнит за летни почивки на мнозина европейци, макар че каменистите плажове не са по вкуса на всеки. Страната обаче е рай за почитателите на активната почивка с многобройните си скали за катерене и скачане, както и с над 80-те си корабокруширали кораба, които лежат на дъното на морето и чакат да бъдат открити от гмуркачите.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малта!

Панама

Снимка: iStock by Getty Images

Панама има десетки острови както по карибското, така и по тихоокеанското си крайбрежие. Страната е топ дестинация за плаж и тропически разходки, за наблюдение на вулкани и за невероятната кулинарна сцена на столицата Панама Сити. Добрата новина е, че Панама не е толкова пренаселена с туристи като Мексико или Коста Рика.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Панама!

>
14 декември 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

нова година

полезно

романтични места

стари градове

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти