Начало / Статии / Статии - Испания

Алкудия – плажове, пирати и 500-годишни къщи

Автор

/

Алкудия е един от най-посещаваните градове в северната част на остров Майорка (част от Балеарските острови). Със своите запазени средновековни крепостни стени, обгръщащи старата част на града с къщи на повече от 500-600 години, Алкудия е запазила очарованието на своето минало.

А миналото на Алкудия е повече от бурно. През остров Майорка и града са минали древните римляни, пирати, вандали, маври, пак пирати, испанци, пак пирати. През 16-и век толкова много пирати атакували Алкудия, че градът бил на косъм от това да изчезне от картите.

Обаче оцелял и след средата на миналия век започнал да се развива по познатия за повечето европейски острови начин – като курортно селище.

Днес в Алкудия има красиво пристанище, пешеходен стар град, голф игрища. Недалеч от града има арена за борби с бикове от 19-и век.

В околностите на Алкудия има подходящи за гмуркане дестинации. За любителите на велосипедите има живописни веломаршрути около Алкудия.

Плажовете започват от Алкудия и се простират на повече от 10 км, така че не може да се каже, че посетителите нямат избор.

Ако попаднете в Алкудия в началото на юли, ще станете зрители и участници в 9-дневния фестивал на Сан Хайме – улиците са празнично украсени, като всяка година темата е различна.

По време на самия фестивал улиците на стария град вечер се изпълват с местни хора, облечени като древни римляни.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Палма де Майорка и Алкудия!

>
10 април 2014 г.

Тагове

летен туризъм

море

острови

плажове

романтични места

семеен туризъм

летни почивки

майски празници

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти