Начало / Статии / Статии - Германия

Хотел Фир Яресцайтен в Хамбург

Автор

/

Това е материята, от която са направени грандхотелите. Редовно превъзнасян не само като най-добрият в Германия, но и в света, „Фир Яресцайтен“ („Четирите годишни времена“) е бил единственото място за отсядане в града, откакто е открит през 1897 г. от фамилията Херлин.  Има аранжирани свежи цветя с големината на малка гора и ценни гоблени в дружелюбното мраморно и палисандрово фоайе, уместно наречено „зала за безделие“.

Хамбург, Германия

Въпреки грандиозните размери на хотела, който се извисява величествено на Биненалстер, по-малкото от езерата на Хамбург (питайте за по-високи стаи с изглед към езерото, които вървят с балкон), хотелът е управляван от неуморно услужлив персонал, който предлага обслужване, каквото има в хотели, двойно по-малки от този: персоналът е известен заради обръщането към госта по име само минути след пристигането му. Той е спечелил всяка мислима награда, дори след като дискретно е преминал от ръцете на фамилията Херлин в собственост на нова корпорация.

Хамбург, почти изтрит от картата при бомбардировките през 1940–44 г. (хотелът по чудо оцелява недокоснат), е пак оживено кръстовище, с най-висок доход на глава в Европа. Той е вторият по големина град в Германия: оживен, прелестен и известен с високите стандарти и луксозните хотели. „Фир Яресцайтен“ стои гордо в шлема на първокласните хотели със своя звезден ресторант „Херлин“, откъм официалната страна, и с превъзходна репутация (каквато е неговата удивителна листа с вина), докато кафене „Конди“, или conditorei (откъдето идва името), украсено в съвършен стил бидермайер, отдавна е едно от най-популярните места в града за обяд.

Къде: Хотел „Фир Яресцайтен“, Хамбург, Германия.

>
15 юни 2011 г.

Тагове

лукс

ресторанти

романтика

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти