Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна

Номер на оферта

/

240098

Дати & цени

Цената включва

  • Самолетен билет Варна – Херес – Варна с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг/  ръчен багаж максимум 5 кг с авиокомпания European Air charter;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Севиля хотел 3*;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря(без включени напитки) в Hotel Dom Luis 3*, Коимбра 
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Hotel Axis Vermar 4*, Повоа де Варзим 
  • 2 нощувки със закуска в хотел Hotel Tryp Lisboa Caparica 4*, Лисабон
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Hotel Mar D’Ar Muralhas 4*, Евора 
  • Обиколка на Севиля;
  • Посещение на Бадахос; 
  • Обзорна полудневна екскурзия на Лисабон;
  • Посещения на Коимбра и Авейро;
  • Посещения на Фатима, Назаре и Обидуш;
  • Обиколка на Евора;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
  • Представител на туроператора по време на престоя.

Цената не включва

  • Слушалки по време на туровете - около 14 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не използват слушалки и не се таксуват)
  • Полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока – 120 лева възрастен/ 80 лева дете 2-11,99 г
  • Обзорна полудневна екскурзия на Порто с лицензиран екскурзовод - 120 лева възрастен/ 80 лева дете 2-11,99 г;
  • Фадо шоу с вечеря – 110 лв. възрастен  / 90 лв дете 2-11.99
  • Доплащане за пакет вечери в хотел  Hotel Tryp Lisboa Caparica Mar 4* – 75 лв;
  • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Курортна такса – 2,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
  • Горивни такси – начисляват се 21 дни преди отпътуването

Програма на пътуването

Tryp Lisboa Caparica Mar

Местоположение

Хотел TRYP Lisboa Caparica Mar 4* е разположен на самата плажна ивица на един от най-дългите плажове в района на Лисабон, този на Коста де Капарика. Намира се само на 10 минути път с кола от центъра на Лисабон и на 20 минути от международното летище. В близост до хотела има разнообразие от кафета, ресторанти, магазини и няколко голф игрища.

Удобства

Хотелът разполага с 352 стаи, разположени на 8 етажа, които предлагат на гостите уникални гледки към града или към морето. Хотелът предлага на своите гости безплатен достъп до Wi-Fi в общите части, външна тераса, занимания за деца и масаж. а също така и 24-часова рецепция, пране и химическо чистене, външен паркинг, сейф, външен басейн, рум-сървиз, коли под наем, помещение за съхранение на багаж, бар, ресторант а-ла карт, ресторант, бюфет, магазин за сувенири и подаръци.

Стаи

Всички стаи в хотел TRYP Lisboa Caparica Mar 4* разполагат с модерни и удобни мебели и имат: климатик, директен телефон, баня с вана или душ, тоалетни принадлежности, сешоар и телевизор

Изхранване

НВ /закуска и вечеря/.







Програма

ДЕН 1 Варна - Севиля 12.11

Среща на летище Варна 2 часа преди заминаване за директен чартърен полет до Херес де ла Фронтера с авиокомпания European Air Charter . Кацане на летище Херес. Трансфер до Севиля. (продължителност около 1:30 минути). Обиколка на Севиля. Свободно време. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 Севиля - Коимбра 13.11

Закуска. Отпътуване за Коимбра с кратка спирка в Бадахос. Настаняване в хотел Dom Luis 3*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 Коимбра - Авейро - Порто 14.11

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване към Коимбра. Тук се намира най-старият университет в страната. В него се помещава Университетската библиотека"Жоанина‘‘в която се съхраняват над 300 000 книги. Пешеходна обиколка из така наречения "Долен град" или Стар град, с тесни малки улички, възможност за посещение Катедралата до Байша (търговската част на града) и църквата на Светия кръст. Отпътуване за Авейро - град сръвняван с Венеция с типичните за града лодки, каналите и цветните къщи, които създават атмосфера, с която малко други градчета ще успеят да ви очароват. Отпътуване и настаняване в района на Порто. Настаняване в Hotel Axis Vermar 4*. Вечеря. Нощувка

ДЕН 4 Порто 15.11

Закуска. Свободно време или пожелание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Порто- вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро. От площада пред Съдебната палата се отправяме към основните забележителности-старата гара декорирана с керамичните плочки (азулежу), Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците)-най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата на Порто - една от най-старите сгради, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. По средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежния булевард - мястото, край устието на реката, където се е родил градът. Ще видим и моста Дон Луиш І, най - атрактивния от 6-те моста на р. Доро, построен по проект на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Axis Vermar 4*.

ДЕН 5 Фатима- Назаре - Обидош 16.11

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Фатима. Разглеждане на Фатима - център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Исус, който носи кръста. Отпътуване за Назаре- популярна туристическа атракция поради живописните плажове. Градът е разделен на три части: A Praia - частта, по протежение на плажа, O Sítio - стария град на скалата над морето и Pederneira - стария град на хълма. Интересна забележителност в стария град е бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré. Там се намира и чудотворната икона на Дева Мария. Отпътуване за Обидош - "Кралският град", който изпъква гордо с автентичната си естетика и уникалност. С времето се е превърнал в една задължителните дестинации за любителите на историята, красотата, шоколада и ликьора от вишни. Обидуш и е един от най-красивите средновековни градове в цяла Европа. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел Tryp Lisboa Caparica 4*. Нощувка.

ДЕН 6 Лисабон 17.11

Закуска. Автобусна и пешеходна разходка сред най-известните забележителности на Лисабон. Започваме със спирка при символа на града - кулата Белем. Следвайки течението на р.Тежу се отправяме към паметника на Откривателите и шедьовърът на португалското изкуство - манастира Жеронимуш(отвън), построен със средства спечелени от Вашку да Гама при пътуванията му в Индия. Кратка спирка при най-известната сладкарница в Лисабон - Pasteis de Belem, булевард Либердаде, площад Росио, най-големия площад на града- Пласа де Комерсио със статуята на Краля-Реформатор Жозе 1-ви. Свободно време за разходка из стария квартал Алфама. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Hotel Tryp Lisboa Caparica 4*, Лисабон.

По желание и срещу допълнително заплащане: Фадо шоу с включена вечеря.

ДЕН 7 Синтра - Кабо да Рока 18.11

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до Синтра и Кабо Да Рока. Започваме деня със Синтра- наречена "Райската градина на Португалия" или "най-красивото място в Португалия" по думите на Ханс Кристиян Андерсен. Отпътуване за Кабо да Рока - най - западната континентална точка на Европа, където земята среща океана. От тук са отпътували великите португалски мореплаватели в търсене на нови хоризонти и богатства.

Отпътуване за Евора - Историческото бижу на Португалия, част от групата на най-древните европейски градове. Евора е град, в чиято архитектура може да се наблюдава отпечатъка на всеки век. Диапазонът на културно наследство тук e от средновековно, през местния преходен, до готически и ренесансов, човек може да открие богато разнообразие от история, култура и забележителности, концентрирано само върху няколко квадратни километра. А и неслучайно португалците се обръщат към Евора като един от най-важните исторически центрове в страна и още по-неслучайно всичко това е под закрилата на ЮНЕСКО. Настаняване в Hotel Mar D’Ar Muralhas 4*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 Евора - Севиля 19.11

Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Херес. Директен полет до Варна.

Полетно разписание(подлежи на препотвърждение)

12.11 BUC 847 Варна - Херес 08:00-11:40

19.11 BUC 848 Херес - Варна 15:00-20:20



Допълнителни екскурзии





Обзорна обиколка на Севиля
Португалия,Португалия (eu)

ИСПАНИЯ,КОСТА ДЕЛ СОЛ

Наричат Севиля перлата на Испания, където под палещите лъчи на слънцето се ражда страстното фламенко. Несравнимият чар на Севиля я превръща в сцена на световно известната Кармен и на пламенният Дон Жуан. Град, съчетаващ в себе си минало и настояще. Севиля е четвъртият по големина град в Испания и столицата на Андалусия - с над 700 000 жители. Тук сякаш времето е спряло - по улиците още можете да видите хора в традиционни носии, а някои от сградите, облицовани с фаянс, са сред най-красивите в Европа. След пристигане в Севиля - панорамна обиколка с автобус, по време на която ще видите: постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове "Аламио" и "Баркета", Булеварда на палмите, Площад "Испания" и паркът "Мария Луиса". Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал "Санта Круз" и забележителната "Катедрала на Севиля" (включен билет за вход). Катедралата е построена през XV век и е най-голямата готическа катедрала в света, известна още и с прочутата си камбанария "Хиралда". Свободно време при двореца "Алказар" на Испанския площад с красивия фонтан - сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за разходка и обяд.




Посещение на Бадахос
Португалия,Португалия (eu)



Посещения на Коимбра и Авейро
Португалия,Португалия (eu)

В Коимбра се намира най-старият университет в страната. В него се помещава Университетската библиотека"Жоанина‘‘в която се съхраняват над 300 000 книги. Пешеходна обиколка из така наречения "Долен град" или Стар град, с тесни малки улички, възможност за посещение Катедралата до Байша (търговската част на града) и църквата на Светия кръст.

Авейро - град сръвняван с Венеция с типичните за града лодки, каналите и цветните къщи, които създават атмосфера, с която малко други градчета ще успеят да ви очароват.



Цена за възрастен 120 BGN
Цена за дете 80 BGN

Обзорна полудневна екскурзия на Порто
Португалия,Португалия (eu)

Порто- вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро. От площада пред Съдебната палата се отправяме към основните забележителности-старата гара декорирана с керамичните плочки (азулежу), Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците)-най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата на Порто - една от най-старите сгради, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. По средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежния булевард - мястото, край устието на реката, където се е родил градът. Ще видим и моста Дон Луиш І, най - атрактивния от 6-те моста на р. Доро, построен по проект на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел.




Посещения на Фатима + Назаре и Обидуш
Португалия,Португалия (eu)

Фатима - център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Исус, който носи кръста.

Назаре- популярна туристическа атракция поради живописните плажове. Градът е разделен на три части: A Praia - частта, по протежение на плажа, O Sítio - стария град на скалата над морето и Pederneira - стария град на хълма. Интересна забележителност в стария град е бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré. Там се намира и чудотворната икона на Дева Мария.

Обидуш - "Кралският град", който изпъква гордо с автентичната си естетика и уникалност. С времето се е превърнал в една задължителните дестинации за любителите на историята, красотата, шоколада и ликьора от вишни. Обидуш и е един от най-красивите средновековни градове в цяла Европа.




Обзорна полудневна екскурзия на Лисабон
Португалия,Португалия (eu)

Автобусна и пешеходна разходка сред най-известните забележителности на Лисабон. Започваме със спирка при символа на града - кулата Белем. Следвайки течението на р.Тежу се отправяме към паметника на Откривателите и шедьовърът на португалското изкуство - манастира Жеронимуш(отвън), построен със средства спечелени от Вашку да Гама при пътуванията му в Индия. Кратка спирка при най-известната сладкарница в Лисабон - Pasteis de Belem, булевард Либердаде, площад Росио, най-големия площад на града- Пласа де Комерсио със статуята на Краля-Реформатор Жозе 1-ви. Свободно време за разходка из стария квартал Алфама.



Цена за възрастен 110 BGN
Цена за дете 90 BGN

Фадо шоу с вечеря
Португалия,Португалия (eu)

Фадо, което означава съдба или съдба, е един от най-популярните и обичани музикални жанрове в Португалия, който се появява в началото на 19 век.

Фадо в Лисабон е синтез на музика и поезия, което го прави по-привлекателен и успокояващ.

През 2011 г. ЮНЕСКО добави фадо към своя представителен списък на нематериалното културно наследство на човечеството.



Цена за възрастен 120 BGN
Цена за дете 80 BGN

Полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока
Португалия,Португалия (eu)

Синтра- наречена "Райската градина на Португалия" или "най-красивото място в Португалия" по думите на Ханс Кристиян Андерсен. Отпътуване за Кабо да Рока - най - западната континентална точка на Европа, където земята среща океана. От тук са отпътували великите португалски мореплаватели в търсене на нови хоризонти и богатства.




Обиколка на Евора
Португалия,Португалия (eu)

Евора - Историческото бижу на Португалия, част от групата на най-древните европейски градове. Евора е град, в чиято архитектура може да се наблюдава отпечатъка на всеки век. Диапазонът на културно наследство тук e от средновековно, през местния преходен, до готически и ренесансов, човек може да открие богато разнообразие от история, култура и забележителности, концентрирано само върху няколко квадратни километра. А и неслучайно португалците се обръщат към Евора като един от най-важните исторически центрове в страна и още по-неслучайно всичко това е под закрилата на ЮНЕСКО.



Условия за резервации:

Депозит в размер на 30% платен до 24 часа след резервиране

Доплащане 21 дни преди тръгване

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация

До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация

До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация

Под 21 дни 100% като такса анулация

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 120 човека;

Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;

Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

Условия за резервации:

  • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
  • Доплащане 21 дни преди тръгване
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:

  • До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
  • До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
  • До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
  • Под 30 дни - 100% като такса анулация.

ВАЖНО:

  • Минимален брой туристи: 20 човека;
  • Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
  • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.
  • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
  • За български граждани е необходима виза за влизане в Кралство Тайланд (издава се и се заплаща на място,към момента на изготвяне на офертата цената е 2200 Тайландски бата.Заплаща се задължително в бати,както и се попълва визов формуляр и една цветна снимка с размер 4 см/6 см.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
  • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата.

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.

1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.

1.3. Смърт на пътуващия.

1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).

За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.

ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Ранни записвания 2024 - Португалия |  Ранни записвания 2024 - Лисабон

Избрани оферти