Начало / Статии / Статии - Малдиви

5 от най-изумителните места за гмуркане с шнорхел в света

Автор

/

Светът е толкова различен, когато преминете само една тънка бариера - водната повърхност.

Потопите ли се под вода, звуците стават приглушени, очите ви започват да се фокусират в детайлите, а спокойното носене сред корали, рибки и други подводни същества е едно от най-успокояващите неща, с които можете да се занимавате.

Гмуркането ви връща към детското изумление и въодушевление и открива очите ви за един нов свят. За разлика от гмуркането с тежка екипировка, гмуркането с шнорхел е достъпно за всички. Не ви трябват специални курсове, умения или кислородна бутилка - само маска, шнорхел и подходящо място.

А в следващите редове ще ви разходим до пет от най-невероятните места за гмуркане с шнорхел, които можете да посетите по света.

Канкун

Снимка: iStock by Getty Images

От години Мексико е топ избор за всички, които търсят слънце посред зимата. Божествени плажове с бял пясък, изпълнена с невероятни вкусове храна, древни руини и богат нощен живот - какво друго може да иска човек от екзотичната си почивка? Изберете Канкун за мексиканското си приключение и към всичко това ще имате на разположение и едни от най-изумителните места за гмуркане с шнорхел. Наред с кораловите рифове, тук можете да разгледате и десетки подводни скулптури.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мексико!

Австралия

Снимка: iStock by Getty Images

Големият Бариерен риф е най-голямото живо същество на планетата. Намира се край бреговете на Куинсланд, Австралия и се състои от 2900 отделни рифа. За съжаление, той също е и едно от най-застрашените от човешкото въздействие. Според последните проучвания, учените не му дават повече от 4-5 години живот.

Ето защо е толкова важно да го видите, преди да изчезне. Всички турове за гмуркане в рифа се извършват само на специални места, където това не застрашава подводния свят.

Филипините

Снимка: iStock by Getty Images

Филипините се състоят от повече от 7000 острова, кой от кой по-красиви - тук изборът на дестинация е наистина труден. Истината обаче е, че трудно ще сгрешите - толкова много са местата за гмуркане. Две от най-популярните и най-впечатляващите са заливът Донсол (където докато се гмуркате, може да видите и китови акули) и остров Апо (където можете да плувате заедно с гигантски морски костенурки).

Малдивите

Не е случаен фактът, че година след година островите и атолите на Малдивите се превръщат в любимо място за екзотична екскурзия и почивка на хиляди хора от цял свят. Над 1200 коралови острова са заобиколени от море в нереално синьо, обитавано от пъстри рибки, корали, скатове и китови акули.

Атолът Баа, разположен в рамките на биосферен резерват, защитен от ЮНЕСКО, е една от топ локациите за гмуркане с шнорхел на Малдивите.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малдивите!

Доминикана

Снимка: iStock by Getty Images

Доминиканската република е друга любима дестинация на търсачите на зимно слънце, където гмуркането е наистина специално преживяване. Причината за това се нарича Силвър Банк. Това е място на около 100 км от Доминикана, където всяка година между декември и април преминават стотици гърбати китове и други морски обитатели по време на зимната си миграция. Тук има подводно плато, което им осигурява топла и безопасна вода за разможаване и отглеждане на малките, а гмурнете ли се с шнорхел тук, нищо чудно да се срещнете очи в очи с тях.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Доминикана!

>
24 ноември 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти