Начало / Статии / Статии - Швейцария

5-звезден ски трип в Санкт Мориц

Автор

/

Съвпадение или не луксозният курорт Санкт Мориц (Сейнт Мориц) носи име на светец и е рекламиран от папа.

Санкт Мориц - Швейцария

Това китно старо градче, намиращо се на 6000 метра надморска височина в долината Енгадин в швейцарските Алпи, получава гласност от папа Лъв Х, който обявил опрощение на греховете на всеки, който пие от лечените извори на Санкт Мориц. Оттам се ражда и курорта през 1864 година под вещото ръководство на четирима джентълмени, решили да погостуват на местен богаташ през зимата.

Говорейки за Санкт Мориц, не може да пропуснем факта, че е бил домакин на Зимните олимпийски игри през 1928г. и 1948г., както и на Световните първенства по ски през 1934, 1974 и 2003 г. В момента градът се състезава за домакинство и за Световната купа по ски алпийски дисциплини, която се планира за 2015 г.

Условията тук за зимни спортове го превръщат в първенец от своя клас. Бобслей, кърлинг, пързаляне, ледено катерене, преходи със снегоходки, разходка с шейна и ски скокове са сред основните атракции на региона. Но славата си печели със своите добре поддържани писти и скиорски условия.

Курортът разполага с 57 сини, 136 червени и 36 черни писти. Освен това има 3 планински железници, 3 седалкови лифта, 46 ски влека и 1 гондола. Годишно тук се отбиват над 250 000 туристи, които се радват на лукса в 4 и 5 звездните хотели. Все пак нека скъпотията не ви плаши, защото квартира при местните може да си позволите за 25 евро на вечер. А и все пак там само ще спите, а вие сте дошли за ски приключения или среща с някоя знаменитост. Защо не?!

В Санкт Мориц има над 300 слънчеви дни и също толкова културни мероприятия. Мястото събира две селища (едното е от брега на езерото Санкт Мориц , а другото от съседния хълм) и е микс от три култури на немскоговорящото местно население. Ето защо симфоничните и фолкорни мероприятия са почти всяка вечер и предлагат разнообразие и колорит през ски престоя ви.

Най-бързият път до Санкт Мориц е със самолет до Цюрих и след това с влак или кола за 2-3 часа. Повчето хотели са в типичната алпийска архитектура с много екстри – фитнес салони, спа центрове, клубове, зали за скуош, тенис и т.н.

Известни и реномирани са “Kulm”, “Kempinski Grand Hotel des Bains”  и “Badrutt’s Palace”.

За тези, които не са фенове на ски спусканията, курортът е осигурил забавления като крикет, голф, конни надбягвания White Turf по леда на езерото, като и пътешествие със супер модерното влакче “Глетчер”, чийто маршрут преминава през най-живописните местности на Швейцария.

Приключението в Сейнт Мориц е вълшебно и няма да остави никого безразличен!

>
15 декември 2010 г.

Тагове

алпи

зимен туризъм

ски дестинации

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти