Начало / Статии / Статии - Италия

Беладжо - най-прекрасното разположение за всеки езерен град

Автор

/

Върху този горист нос, където подобните на фиорди езера Комо и Леко се съединяват, родените за живот нашироко трябва да отседнат в някоя от стаите с изглед към езерото на грандхотел „Вила Сербелони“ и да открият същата алпийска магия, която запленява Плиний Млади през І в.

Декорираният в стил „Бел епок“ кралски апартамент някога е приютявал короновани глави, но всяка стая има същия царски изглед към езерото Комо, чиято естествена красота привлича Гьоте, Шели, Байрон и много други. Уърдсуърт описва езерото Комо като „съкровище, което земята пази за себе си“.

Самият Беладжо е един от най-хубавите градове в Европа, макар вече да не е изключителният, аристократичният адрес, какъвто е бил някога. Животът е поулегнал, но все още оркестърът свири край езерото под звездите, а укрепителният въздух и буйният цъфтеж на градините и пищните цветя загатват за нещо типично италианско в този иначе шведски сценарий.

Реалният чар на хотела се крие в осезаемото усещане на миналото и лукса на бившия му парк. (Не го бъркайте с 200-те декара терасирани градини със същото име върху един хълм с изглед към езерото, върху мястото на вилата на Плиний.) Езерният пейзаж е вдъхновявал музиката на Верди, Росини и Белини. Ще видите защо.

Къде: Беладжо: 77 км северно от Милано, 30 км североизточно от Комо.
Най-добро време: пролет и есен.

>
24 ноември 2010 г.

Тагове

езера

романтика

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти