Начало / Статии / Статии - Швейцария

Висящият мост Трифт: Адреналин в Швейцарските Алпи

Автор

/

Някои хора не пътуват, за да гледат музеи, защото са сигурни, че там ще умрат от скука. Никакъв страх от смъртта обаче не изпитват, когато скачат с бънджи, катерят скали или застават на някой страховит ръб.

Ако вие сте някъде по средата и имате нужда да изживеете нещо умерено екстремно, не е задължително да скачате с парашут или бънджи. Може да минете по висящия мост Трифт в Швейцария.

Трифт е един от най-високите и най-дългите въжени мостове в света. Мостът е построен на 3000 метра надморска височина, а разстоянието от него до най-близката точка под него е малко над 100 метра. Дълъг е 170 м Ако това не ви стига, ще добавим факта, че мостът е широк около метър, и се крепи на метални въжета. 

Разбира се, това е едно от най-безопасните места в света тъй като е построено с швейцарска прецизност от фирма, която е специализирана в сторителството на лифтове. Съоръжението открито по повод 100-годишнината от построяването на най-стария открит лифт е региона – Енгелберг-Гершниалп (Engelberg-Gerschnialp). От компанията гарантират безопасното ви преминаване, като не поемат отговорност, ако получите сърцебиене от страх.

А конкретната причина за построяване на моста е глобалното затопляне. Когато температурата се вдига, ледниците се топят. А някои, като ледника Трифт, се топят особено бързо. Само допреди няколко години е можело да се стигне пеша до хижа Трифт по ледника, но през 2004 г. това вече е било невъзможно и бил построен въженият мост. Съоръжението веднага се превърнало в хит за туристите и през 2009 г. е заменено от друго, по-стабилно.

Ако все още не сте се разтреперили, просто разгледайте снимките.

>
03 май 2017 г.

Тагове

Швейцарски Алпи

Забележителности наоколо

Избрани оферти