Начало / Статии / Статии - Австрия

Плаващ фестивал на изкуствата и царски подслон на върха на хълма

Автор

/

„Ако любовта с музика се храни – пише Шекспир, – свирете“.

Пиесите на Шекспир и музиката на Бетховен и Шуберт са само един от примерите за драматичните и оркестровите творби, които са изпълнявани по време на грандиозния фестивал в Брегенц (Bregenzer Festspiele).

Фестивалът в Брегенц, Австрия

Огромната плаваща сцена досами брега на езерото Констанц (Боденско езеро) изглежда магическа сред симфонията на хълмовете и звездните нощи. Безкрайната поредица от опери и театрални постановки със смела режисура, концерти и фойерверки привлича над 100 000 души всяка година.

За хората, на които им липсва едномесечен фестивал на открито, живописното езеро Констанц, гранично между Австрия, Германия и Швейцария, е центърът на курортна област, много популярна за риболов, каране на лодка, езда, голф и пешеходен туризъм.

Мястото за отсядане тук е пълният с антики хотел от ХVІІ в. „Дойринг Шльосле“, който се извисява върху един хълм, с изглед към езерото и очарователния град Брегенц. Обвитият с бръшлян бароков малък замък (шато) в парк, пълен с цветя, предлага само тринайсет разкошни стаи; най-търсен е апартаментът с горяща камина в осмоъгълната кула. Години наред ресторантът на хотела е в класацията на десетте най-добри в страната.

Къде: Брегенц, Австрия, 200 км северозападно от Инсбрук, 110 км североизточно от Цюрих, Швейцария.
Най-добро време: април-средата на октомври.

>
15 юли 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти