Начало / Статии / Статии - Швейцария

Давос-Клостерс - един от най-хубавите ски курорти

Автор

/

Давос споделя своята популярност като превъзходна ски дестинация със своя по-малък и (малко) по-ниско разположен град-близнак Клостерс.

Давос-Клостерс, Цюрих, Швейцария

Предлагащ максимално добри възможности за скиори от всякакви нива, Давос е най-големият ски курорт в Европа. На 1586 м н.в. той е и най-високият град, прекрасно място за зимни спортове дори в топли зими.

Маршрутите през дългата, живописна долина го поставят на второ място в Швейцария (само след Енгадин) по отношение на условията за ски бягане.

Давос споделя обширна мрежа от лифтове и писти с близкия Клостерс, чието по-привлекателно алпийско селище е мястото, където бихте пожелали да разопаковате багажа си (шведската и английската кралска фамилия са редовни посетители тук).

Почти интимен в сравнение с Давос, Клостерс все още пази своето прозвище „Холивуд върху скалите“, дадено му заради международните филмови звезди, които той привлича. Звезди или не, те всички идват заради образцовата ски област Парсен-Вайсфлу която според много експерти е най-хубавата в Европа.

Нейното знаменито спускане от Вайсфлугипфел (2800 м) до Кюблис (801 м) е задължително място за добрия скиор, великолепна 15-километрова писта над безбрежни, открити снежни поля.

Не са ви необходими кралски връзки, за да се отнасят с вас като такъв в повдигащия настроението хотел „Хезе Гришуна“. Разположен в красива дървена алпийска хижа в самия център на града, той е най- предпочитаният хотел в Клостерс с най-добрия ресторант в областта.

Къде: Клостерс, 161км югоизточно от Цюрих. Давос е на 11 км северно от Клостерс, Граубюнден, Швейцария
Най-добро време: март за ски; август-септември за пешеходен туризъм.

>
02 март 2012 г.

Тагове

зимен туризъм

любопитно

ски дестинации

ски спускане

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти