Начало / Статии / Статии - Италия

Хотел Вила д’Eсте - лукс край бреговете на езерото Комо

Автор

/

Първоначално частен кардиналски дворец за наслади, днес действащ като грандхотел, от който всички други се вдъхновяват, „Вила д’Есте“ е ненадминат със своя царствен декор, както и с величественото си разположение върху злачните брегове на езерото Комо.

Хотел „Вила д’Eсте“, Чернобио, Ломбардия, Италия

Пищните кристални полилеи и изтънчените копринени драперии и тапицерии, изработени в близкия град Комо, са успокояващи и привлекателни, внушителни, но никога съкрушителни. Стаите откъм езерото имат допълнителния лукс на съблазнителни изгледи към скулптираното от ледник езеро и елегантните вили край него.

Тераси с мраморни статуи и градини, потопени в цветна каскада, водят надолу към водите и могат да бъдат разгледани само с лодка – тоест, ако изберете да напуснете земите на хотела.

Има 40 декара градини, сенчести тераси край водите за отпиване на охладено „Белини“ и изключителен ресторант на верандата, чиито стъклени стени донасят езерото върху вашата маса.

Сладководен външен басейн предлага изгледи от планините от своето място край брега на езерото Комо. Той е окачен върху плаваща платформа от червено дърво, нежно полюшван от вълните, създавани от ленивото раздвижване на езерото.

Къде: Чернобио, (56 км от Милано), Ломбардия, Италия
Най-добро време: април-началото на ноември

Виж най-добрите оферти за пътуване в Милано!

Виж още:

Екскурзия във Флоренция

Екскурзия в Рим

Екскурзия в Швейцария

>
01 ноември 2011 г.

Тагове

езера

езерото Комо

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти