Начало / Статии / Статии - Мексико

5 красиви мексикански плажа, които задължително да посетите

Автор

/

Мексико беше една от най-популярните дестинации за зима на топло през изминалата пандемична зима, не без причина.

Страната на големите сомбрерос, пикантната храна и текилата има едни от най-красивите плажове в света - бял пясък, нереално синя вода, палми, които се полюляват от бриза - какво друго му трябва на човек?

Ако все още не сте стъпвали в Мексико и се чудите откъде да захванете изследването на плажовете на страната, ето ги пет от най-красивите, на които можете да събирате тен.

Плая дел Кармен

Снимка: iStock by Getty Images

Плая дел Кармен е един от най-популярните курорти на мексиканската Ривиера Мая, който набира сила наравно с Канкун и остров Косумел заради чистата вода на Карибско море, ситния пясък и богатото на забележителности крайбрежие.

Всъщност Плая дел Кармен започва съществуването си като малко рибарско селце преди 110 години, но белите пясъци и тюркоазените води го правят популярна дестинация за туристите през последните десетилетия.

За почитателите на гмуркането и шнорхела около Кармен дел Плая има красиви рифове с ярки корали, морски костенурки и рибки във всякакви цветове. Има и организирани гмуркания до отдавна потънали кораби, където сами можете да се превърнете в изследователи на морското дъно.

Канкун

Снимка: iStock by Getty Images

Има един град, който е събрал в себе късчета от рая, лукса, историята и мистерията на Мексико. Най-красивият и предпочитан мексикански курорт е Канкун. Намира се на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Ро, който е бил земя на маите.

Първото, което прави впечатление, са безкрайните бели плажове и водата с цвят като от картичка. На острова има над 250 слънчеви дни, така че ще можете да изследвате спокойно невероятния морски свят по крайбрежната ивица. В Канкун има изобилие от скъпи хотели, първокласни яхти, клубове, дискотеки, бутици и шопинг центрове. За любопитните туристи Канкун има археологически богатства, древни руини, индиански пирамиди, отвеждащи в магическата цивилизация на маите.

Тулум

Снимка: iStock by Getty Images

Тулум се намира само на час от Канкун и си струва да посетите и двете дестинации, ако така или иначе сте на почивка в района. Белият пясък, тюркоазената вода и поръбените с гъста джунгла пътища са любими както на туристите, така и на Инстаграм звездите, които постоянно публикуват снимки по бански от там.

Тулум е познат на масовия турист, но не е 100% масов. Той е едно от местата с най-много бутикови хотели в Мексико, а кулинарната му сцена е завладяна от шеф готвачи с новаторско мислене.

Саюлита

Снимка: iStock by Getty Images

На 30-ина километра от претъпканите с туристи плажове на Пуерто Валярта има едно място, който ще ви пренесе сред лежерната атмосфера на сърфистките дестинации. Плажовете на Саюлита са пълни с поклонници на големите вълни и на спокойната почивка. Тук магазинчетата са малки, баровете са цветни, а времето тече по-бавно.

Косумел

Снимка: iStock by Getty Images

Плажовете на остров Косумел са покрити с най-финия божествен пясък, а водата е в тропическо синьо. Нищо чудно, че всяка зима хиляди туристи заменят студените градове, в които живеят, със слънчевите плажове на Косумел. Около острова има чудесни места за гмуркане и шнорхелинг. Достатъчно е да наемете лодка и екипировка за плуване сред кораловите рифове или да се качите на лодка с прозрачно дъно, ако предпочитате да се любувате на красотата им, без да се мокрите.

Вижте актуални оферти за почивка в Мексико!

>
16 февруари 2024 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти