Начало / Статии / Статии - Холандия

Делфт - холандско очарование

Автор

/

Делфт е малък град в Нидерландия (Холандия) с население от около 96 000 жители и е разположен централно между Хага и Ротердам.

Делфт - Холандия

Историческият град
Делфт (Delft) е основан през 1246 г., а оригиналната средновековна структура от този период все още е разпознаваема в границите на стария град. По време на златния век Делфт е богат търговски град и е дом на много учени и художници като Йоханес Вермеер. Разхождайки се из каналите на града, под мостовете с арки и виждайки величествените църкви, тихите дворове с техните тесни алеи се сещате за този богат период. Прекрасната природа и монументалните сгради в различни архитектурни стилове са запазени много добре.


Градът Делфт
Делфт е известен по целия свят със своя син порцелан, в производството на който градът има дългогодишни традиции. През XVII век - златния век, множество малки грънчарски студиа били отворени в Делфт,  в сгради, в които някога са се помещавали пивоварни. Когато грънчарите на Делфт се запознават с внесения китайски порцелан, те започват да произвеждат порцелан с подобни фигури и шаблони, който и до днес се прави ръчно.

Градът на Оранж
Делфт има специални връзки с немската  кралска династия. Уилям III – Принц на Оранж (1533 – 1584) бил убит в Делфт през 1584 г. Дупките от куршуми от атаката все още могат да бъдат видени в общинския музей, известен още като „Het Prinsenhof“. Мраморният мавзолей на принца може да бъде видян в новата църква (Nieuwe Kerk), намираща се над гробницата на кралското семейство.

Приветливият град
Делфт е много популярен с неговия прекрасен исторически център. Има много магазини, галерии, клубове и ресторанти с тераси на открито. Защо да не разгледате града като се разхождате с лодка или на каляска с кон. Ще ви бъде интересно да разгледате и централния пазар на Markt, пазара на цветя и пазара за древни украшения и антики.

Виж актуалните оферти за Делфт!

Виж още:

Екскурзия в Ротердам

Екскурзия в Хага

Екскурзия в Амстердам

>
13 юли 2010 г.

Тагове

бира

галерии

пивоварни

ресторанти

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти