Начало / Статии / Статии - Холандия

Хотел Пулицър - един поетичен хотел край канал

Автор

/

Разположен на един от най-хубавите канали на Амстердам и хитроумно създаден чрез вътрешно свързване на над двайсет забележителни къщи на търговци, хотел „Пулицър“ може да бъде открит само в Амстердам.

Четири и пететажни, повечето от тесните, своеобразни сгради на „Пулицър“ с кристални прозорци и покриви с фронтони са най- малко на по 200 години: едните са покрай Принсенхрахт (Каналът на принцовете), след това завиват около малък страничен канал, преди да се построят покрай успоредния канал Кейзерхрахт, като по този начин образуват подкова, вътре в която има двор и градина.

Правнукът на вестникарския магнат Джоузеф Пулицър спасява рушащите се крайканални търговски домове през 1971 г., създавайки среда, чийто непреходен чар отразява характера на този цивилизован стародавен град, впечатление, подчертавано от биенето на камбаните на всеки час от близката Вестеркерк, които звънят тук от 1631 г.

Половината стаи имат изключителни изгледи към водата, които стават дори още по-магически през нощта, когато извитите мостове са осветени от миниатюрни бели прожектори.

Нестандартен и романтичен, хотелът предлага множество уединени, уютни кътчета, където да поседнете и да си поемете дъх или да прекарате един час в късния следобед, когато светлината, която холандските пейзажисти прославят, се процежда през прозорците от оловно стъкло.

Новият и в тон с модата кафене/бар/ресторант на „Пулицър“ е още една причина да останете пленник между тези дружелюбни стени.

Къде: Амстердам, Холандия
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в Амстердам!

Виж още:

Екскурзия в Брюксел

Екскурзия във Франкфурт

Екскурзия в Париж

>
08 декември 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти