Начало / Статии / Статии - Холандия

Кукенхоф – най-красивата градина с лалета в Холандия

Автор

/

Кукенхоф – или Кухненската градина, както се превежда от холандски, е най-доброто място, на което да видите лалета в Холандия.

Градините Кукенхоф носят името си от своето далечно минало, когато районът все още бил диво място за лов, а край имението на местна благородна дама били засадени подправки за приготвянето на улова.

От Кухненска градина преди около 150 години огромната площ е изцяло променена и превърната в цветна градина.

Първата изложба на цветя е организирана през 1949 г. от кмета на близкия град Лисе и производители на луковици за лалета.

Днес всяка пролет в Кукенхоф пристигат стотици хиляди посетители от цял свят, за да си подарят най-красивата разходка сред цветя.

Всички луковици (няколко милиона на брой!) се засаждат на ръка.

Освен че имат на разположение километри алеи, езерца, мелница, посетителите могат да се включат в работилници за изработка на украшения от цветя, могат да се запишат на курс по цветарство, да карат колело, да си направят пикник...

Кукенхоф е отворен всяка пролет за около два месеца – от края на март до края на май. В замъка не може да се нощува, но туристите могат да отседнат в близкия град Лисе.

Снимки: www.keukenhof.nl

Ако нямате собствен транспорт, по време на цветния сезон в Кукенхоф има директен автобус от летище Схипол (Амстердам) – номер 858, както и от централната гара на Лайден (автобус 854). 

Вижте най-добрите оферти за посещение на приказните градини Кукенхоф!

>
03 април 2014 г.

Тагове

градове

идеи за уикенд

идеи за уикенда

колоездене

паркове

природни паркове

пътешествие с кола

романтика

романтични места

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти