Начало / Статии / Статии - Холандия

Летище Схипол – зад кулисите на летището на Амстердам

Автор

/

Чудили ли сте се какво се случва зад кулисите на едно голямо летище?

Всяко летище е един малък град, в който нещо се случва 24 часа, 7 дни в седмицата. Оказва се, че не е задължително да работите там, за да надникнете отвъд очертаните за пътниците стълбища и коридори. Най-голямото летище в Холандия – Схипол в Амстердам, организира турове, които развеждат любопитните посетители из места, където иначе не биха могли да стъпят.

Десетки милиони хора прекарват часове на летище Схипол всяка година – в изчакване на полета си, на връзка или на свои близки. Малцина обаче се замислят колко усилия са необходими, за да работи всичко и самолетите да излитат и кацат без проблем.

На Схипол всеки желаещ (включително с деца) може да се качи на специален автобус и да види точно къде и какво се случва.

Турът минава през места, на които обикновеният пътнически крак няма да бъде допуснат – като противопожарната станция или самолетните хангари.

Обиколката трае малко повече от един час, като се организира всеки ден от вторник до неделя в 11:00, 12:30, 14:30 и 16:00 часа. Информацията по време на тура е на холандски с английски субтитри. Актуална информация и записване тук.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Амстердам!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Амстердам!

>
05 август 2014 г.

Тагове

идеи за уикенд

любопитно

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти